Last news in Fakti

19 Декември, 2021 19:23 722 0

Скучно дерби: Автогол и дузпа донесоха победата на Аякс срещу Фейенорд

  • аякс-
  • фейенорд-
  • ередивизи-
  • 2:0

През целия двубой отборите успяха да отправят общо два 2 точни удара

Скучно дерби: Автогол и дузпа донесоха победата на Аякс срещу Фейенорд - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Аякс спечели едно от най-големите дерби в нидерландския футбол - това срещу Фейенорд, с 2:0 като гост в Ротердам. Двубоят се игра пред празни трибуни заради въведения от днес локдаун в Нидерландия, като вероятно и това е един от обуславящите фактори двата тима да не предложат добър футбол, още по-малко такъв, който отива на дерби мач.

Аякс бе отборът, който с една идея по-активно търсеше победата и съдбата им се отблагодари за това. На първо време в 44-тата минута на мача Маркос Сенеси си отбеляза автогол, а в последните десет минути на двубоя, в 81-та минута, амстердамци получиха право да изпълнят дузпа, която Душан Тадич превърна в гол, за да покачи резултата на 2:0.

През целия двубой отборите успяха да отправят общо два 2 точни удара.

С този успех точките на Аякс в първенството станаха 39, с 1 по-малко от ПСВ Айндховен, който за момента води в резултата срещу тима на Валвайк.

От своя страна Фейенорд след загубата си днес изостана на 3 точки от Аякс и на 4 зад ПСВ с 36 завоювани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА