Last news in Fakti

13 Декември, 2021 23:00 2 071 14

Новият спортен министър постави ЦСКА и Левски на едно ниво

  • радостин василев-
  • цска-
  • левски

Той не възнамерява да облагодетелства единия или другия клуб

Новият спортен министър постави ЦСКА и Левски на едно ниво - 1
Снимка: БГНЕС

Новият спортен министър Радостин Василев официално встъпва в длъжност тази седмица и една от първите теми пред него се явява спора между Левски и ЦСКА по отношение на привилегиите на двата най-големи спортни клуба у нас. Той обаче е категоричен, че няма да прави разлика между тях.

В качеството си на министър съм готов да помагам на всички. Не на Гриша Ганчев или Наско Сираков, а на целия български спорт“, каза Василев, цитиран от dsport.

През последните седмици се заформи сериозен скандал между „армейците“ и бившия вече служебен министър Андрей Кузманов. Той обвини клуба, че умишлено фалира дружеството „Сердика спортни имоти“, което трябваше да се заеме със строежа на новия стадион, докато от „Българска армия“ излязоха с позиция, че държавата пречи на проекта, а в същото време подпомага Левски в борбата за оцеляване от фалит и реконструкцията на „Герена“.

Тепърва пред министър Василев предстои много работа, защото българският спорт се плъзга по пързалката от години насам, ако съдим по представянето на националните ни тимове по футбол, волейбол или всеки друг обществено значим спорт, в който е нужна държавната подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    6 9 Отговор
    Туй може да го направи туй момче да обедини червени и сини лумпени и на протеста да ги потрошат!

    Коментиран от #3

  • 2 Сатана

    9 0 Отговор
    Новият спортен министър да каже дали България ще бойкотира Зимните олимпийски игри в Китай по заповед на
    “Краварката от южния парк”?
  • 3 Пръц

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Хахах,точно за това си помислих и защо не ,след като сини и червени ДСБ и БСП си бръкнаха в гащите и се хванаха за топките.Помня как Подуенци обикаляха като гламави покрай същото министерство та ако и Червената кохорта се включи в мероприятието тоя ще бере ядове.Тия шушумиги нямат ли консилиери да ги съветват?
  • 4 500К министър,

    4 2 Отговор
    Заработил си е поста, не че имат идеология итн-няма такава държава
  • 5 Последния Софиянец

    8 0 Отговор
    С Радо ритахме на Балона при Японския.Той беше управител.
  • 6 Бай Коста

    4 6 Отговор
    САМООООООО ЦСКА АЙДЕ ЛЕГАЙТЕ
  • 7 горкия

    3 1 Отговор
    Изобщо не му "върви" този пост.
    Голям зор ще е.
  • 8 Провинция

    5 2 Отговор
    Да питам софиянци като се строи нс Алепу вой до небрто, за втори лифт на Банско вой до небето а когато ще се унищожи голяма ччаст от Борисовата градина и ще се напълни с коли и бетон супер не ни трябва нвкаква градина в центъра на София. Това някаква шизофрения ли е?
  • 9 Папаз

    5 1 Отговор
    Този беше слуга на Гриша Ганчев преди 2години
  • 10 guest

    8 2 Отговор
    Най накрая си набутаха техен човек Етрополци да им даде разрешение да започнат да строят кочината

    Коментиран от #14

  • 11 Аматьор

    1 2 Отговор
    Някой вярва ли му на новия спортен министър?
  • 12 Държавен отбор

    1 2 Отговор
    ОСВЕН, ЧЕ СЕ ИСКА МЕСЕЧЕН НАЕМ ОТ ЦСКА, КЛУБА ПЛАЩА ОЩЕ И 300 ХИЛЯДИ ЗА ДАНЪК СГРАДИ И ТАКСА СМЕТ!!! Само за пример: От частната фирма Левски, не искат и стотинка месечен наем за държавния стадион и зали! На всичкото отгоре МВР им плаща режийните, а Общината им плаща данък сгради и такса смет !!!
  • 13 аМАКАК

    0 0 Отговор
    Твърде дълго се задържа на поста си Rudi Na Lupi и вече е време за ОСТАВКА!
  • 14 Строител

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "guest":

    Ще строят, ама на Куковото лято... Гриша Ганчев се самозаблуждава, че ще намери някой да му построи стадион, а той да фактурира по 400-500 хил. евро месечно наеми за заведения, ресторанти, фитнес центрове, офиси и т.н.