Last news in Fakti

19 Декември, 2021 11:53 5 037 17

Шефът на Ред Бул изрази разочарованието си от Мерцедес и разкри странно обстоятелство от Абу Даби

  • кристиан хорнер-
  • ред бул-
  • мерцедес-
  • гран при на абу даби

„Бяхме извикани при стюардите и там бяхме посрещнати от адвокат, който за последно видях през 2013. Стюардите не са адвокати“, разкри Кристиан Хорнер

Шефът на Ред Бул изрази разочарованието си от Мерцедес и разкри странно обстоятелство от Абу Даби - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Ръководителят на тима на Ред Бул Кристиан Хорнер разкри още подробности за часовете след края на Гран При на Абу Даби миналата неделя, в които Мерцедес протестираха развоя на състезанието на „Яс Марина“.

Според германския тим състезателният директор Майкъл Маси неправомерно прибра колата за сигурност в началото на последния тур, което позволи на Макс Верстапен да атакува и изпревари Люис Хамилтън със свежите си меки гуми. Така нидерландецът буквално изтръгна от ръцете на седемкратния шампион титлата за 2021 година, която дори и след протестите на Мерцедес остана в негово притежание.

Според Хорнер обаче начинът, по който от Мерцедес са подходили към дискусиите със стюардите не е коректен, тъй като те са били представлявани от адвоката Пол Харис, който не се води част от отбора. По мнението на ръководителя на Ред Бул това е внесло допълнително напрежение в стаята на комисарите, които нямат правни дипломи.

„Бяхме извикани при стюардите и там бяхме посрещнати от адвокат, който за последно видях през 2013. Стюардите не са адвокати. Имаше един финансист, бивш пилот (Дерек Уорлик) и местният стюард. Честно ли е срещу тях да застават адвокат? Това е много плашещо.

„Той не е оперативен член на отбора, нито спортен директор. Това е проблем, който трябва да бъде разгледан от ФИА. Не искаме да взимаме с нас адвокати, това е състезание“, каза Хорнер пред The Telegraphe.

Той също така коментира и липсата на членове на тима на Мерцедес под подиума по време на награждаването след Гран При на Абу Даби.

„Бях разочарован от липсата на хора от Мерцедес под подиума. Срамно е, че те реагираха по този начин. Да, емоциите са големи, но те печелеха осем поредни години, което все някога щеше да приключи“, завърши Хорнер.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    14 11 Отговор
    Да приключи, добре. Но не с измама.

    Коментиран от #2

  • 2 Съдебни делс

    26 11 Отговор

    До коментар #1 от "Jacques Yves Moineau":

    Е именно не приключи с измама. Цял сезон Мерцедес бяха бутани включително и в това състезание в началото. Мерцедес много добре знаеха че състезанието няма да завърши с кола за сигурност, но не предприеха нищо. Тяхна си е грешката. Aко беше обратното щеше да има много повече съдебни дела.
  • 3 5kof

    36 9 Отговор
    Лекинко да попитам: Колко титли черното момче спечели по "честния" начин? Или титлата му се полага по дефолт?

    Коментиран от #4

  • 4 Sieg

    33 10 Отговор

    До коментар #3 от "5kof":

    Ръсел седна за първи път и бе първи, какво да говорим повече. Спряха го в бокса, защото видяха как изглежда отстрани. Мазепин с този Мерцедес и той ще стане шампион. Розберг победи Хамилтън какво да говорим повече. Без бутане и силна кола Хамилтън е посредствен пилот.
  • 5 Мунчо юмручето

    13 21 Отговор
    А ако не беше Латифи големия шампион Верстапен как щеше да настигне тъмния и да го изпревари за да стане шампион като беше пред него с 15 секунди гледаите реално на нещата

    Коментиран от #9, #12

  • 6 А бе

    18 4 Отговор
    До коментиращите: трябваше да се спре състезанието с червен флаг и след почистване на трасето, да ги пуснат да се състезават истински пет обиколки. Другото е вятър и мъгла. И финансови интереси, защого с доминацията на мерца, се убива интригата и интереса към F1

    Коментиран от #14

  • 7 Брабус

    18 7 Отговор
    В едно от съзтезанията сър Мавъра избута Макс в стената и отпадна без нито една точка, ако еше завършил тогава 1ви или 2ти то тогава Мавъра беше пътник още на предпоследното съзтезание.

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Хаха

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "Брабус":

    Кон с капаци.
  • 9 Sieg

    23 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мунчо юмручето":

    Никой не го отрича, това състезание Мерцедес бяха по бързи, ако не беше грешката им с гумите, Хамилтън щеше да е шампион. Верстапен на награждаването си каза, че е имал късмет в това състезание. Мерцедес сами се прецакаха. По агресивните РЕДБУЛ вкарваха в бокса, рискуваха и спечелиха.

    Коментиран от #10

  • 10 Хахаха

    3 14 Отговор

    До коментар #9 от "Sieg":

    Не влязоха в бокса, щото Маси каза едно, а в последната обиколка - друго. Да бяха оставили трите болида между съра и пъпката, пък тогава да видим.

    Коментиран от #13, #16

  • 11 Рено Алпин

    15 4 Отговор
    Хамилтон 2-3 пъти сменя двигател и затова беше по-бърз на последните съзтезания, Макс беше с ресурс 2500 от 3000 км на тоз двигател.
    Дори Макд като смени един двигател го наказаха 20ти да стартира, а Мавъра като смени двигател 10ти стартира в зоната на точките.
  • 12 Дал и взел

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мунчо юмручето":

    Е гледай де що гледаш едно състезание. Колко такива състезания имаше преди. Бог дал бог взел.
  • 13 Sieg

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    Не, трябваше още като бяха видяли, че ще има safety car да го вкарат. Верстапен и да не беше сменил , Хамилтън щеше да с нови и беше много по бърз, щеше да го изпревари. Не беше Латифи виновен, пък ФИА, даже Мик Шумахер беше виновен по едно време. Всички ви бяха виновни само не и от Мерцедес. Разбирам феновете, но е време да се види истината. Редбул нямаха темпото, а Мерцедес се прецакаха.
  • 14 Няма угодия

    16 4 Отговор

    До коментар #6 от "А бе":

    Тогава щеше да кажате ама що червен флаг това е една единствена обърната кола, не е за червен флаг. Вие разбирате ли в каква ситуация изпадате където няма полезен ход ама що така ама що иначе. Е щото така точка има стратегия има тим мисли се и накрая все някой изгаря. Колко пъти Хамилтън беше облагоденстван това е положението, в 1та обиколка също помогнаха на Хамилтън.
  • 15 Баку

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Брабус":

    Не беше ли в Баку?
  • 16 Защо

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    Защо да ги оставят това кога се е случвало? Дори и Мерцедес не протестират за това.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.