Last news in Fakti

19 Декември, 2021 19:34 702 0

Фрайбург не се шегува - победи Байер (Леверкузен) и ще зимува трети в Бундеслигата

  • фрайбург-
  • байер (леверкузен)-
  • 2:1-
  • бундеслига

И двата тима завършват този есенен полусезон в зона Шампионска лига

Фрайбург не се шегува - победи Байер (Леверкузен) и ще зимува трети в Бундеслигата - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Фрайбург победи с 2:1 Байер (Леверкузен) в мач от 17-ия кръг на Бундеслигата и ще зимува на трето място в класирането. По този начин те прекъснаха и негативната си серия от две поредни срещи без победа в първенството. Головете за момчетата на Кристиан Щрайх бяха дело на Винченцо Грифо (33’) от дузпа и Кевин Шаде (84’), а за “аспирините” точен бе Чарлс Арангис (45’). Домакините започнаха много амбицирано двубоя и пропуснаха добри положения за гол още в 1-ата и 3-ата минути чрез Нико Шлотенберг и Лукас Холер, но и в двата случая добри намеси на Лукас Храдецки предотвратиха попадението.

Все пак до там се стигна в 33-ата минута, когато Грифо отбеляза попадение от дузпа отсъдена минута по-рано за игра с ръка в наказателното поле на Фримпонг. Арангис обаче възстанови равенството в добавеното време на първата част, когато засече добро центриране и се разписа за 1:1. Именно след добро ценртиране на Ермедин Демирович обаче Кевин Шаде възстанови преднината на Фрайбург няколко минути преди края на двубоя и по този начин подпечата победата на домакините.

Двата тима завършват този есенен полусезон в зона Шампионска лига съответно Фрайбург трети с 29 точки и Байер четвърти с точка по-малко.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА