Last news in Fakti

23 Декември, 2021 14:28 15 532 15

Борис Бекер каза кой е №1 сред тримата големи - Джокович, Надал и Федерер

  • новак джокович-
  • рафаел надал-
  • роджър федерер-
  • борис бекер-
  • тенис-
  • тенис на корт

Според бившия световен номер 1, Джокович е единственият, който може да продължи развитието си нагоре, докато  „маестрото“ и „матадора“ сериозно трябва да се замислят за край на кариерата

Борис Бекер каза кой е №1 сред тримата големи - Джокович, Надал и Федерер - 1
Снимка: БГНЕС

Борис Бекер изрази своето мнение относно случващото се в световния тенис. Германецът засегна най-вече темата за тримата най-велики тенисисти на нашето време, Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Според бившия световен номер 1, Джокович е единственият, който може да продължи развитието си нагоре, докато „маестрото“ и „матадора“ сериозно трябва да се замислят за край на кариерата.

„Тенисът стана изключително труден и бърз спорт. Всичко вече е комерсиално и всеки се интересува от тази част на нещата. Дебатът със съперничеството между тримата големи сигурно ще продължи още дълги години, но ситуацията е такава. Всички изказват мнението си, и аз също имам позиция. Мисля, че най-вече за швейцареца ще бъде много тежко да се завърне, защото той не е играл от дълго време и няма да е никак лесно. Федерер е велик шампион, но трябва да бъдем честни и да кажем, че когато си почти на 41 е трудно да имаш каквито и да е изисквания. Според мен, за Надал ще е малко по-позитивно да опита отново да печели големи титли. По-скоро съм оптимистично настроен повече за бъдещето на Надал, отколкото на Роджър".

"Колкото до Джокович, според мен той няма да направи и крачка назад. Сърбинът ще е пределно мотивиран за поредна година да постигне изключителни успехи и разбира се да докаже, че той е най-великият от тримата големи. Тези велики спортисти имат по 20 отличия от шлема, и все още е трудно да бъдем категорични, кой е най-добрият тенисист в историята, но поне към днешна дата за мен това е Джокович. Сърбинът вече е рекордьор по брой седмици, като световен номер 1 и е впечатляващо, че мотивацията му остава същата, въпреки всичко. С интерес ще следим какво ще ни донесе 2022 година, но мисля, че Рафаел Надал и Роджър федерер вече трябва да се ориентират към приключване с тениса. Изглежда, че на този етап Джокович е единственият, който може да се противопостави на изключително силното младо поколение, което настъпва все по-мощно“, каза Бекер.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най добър

    6 4 Отговор
    Е сърбинът след него българина след него русн ака и след това германеца с руско име и по него швейцареца
  • 2 Даниел Любомиров

    8 6 Отговор
    Джокович вече не е непобедим.

    Коментиран от #4

  • 3 мани мани

    20 8 Отговор
    в тая игра, номер 1 за всички времена е ДЖОКОВИЧ! тва е положението! не че разбирам от тенис, нито го гледам :) дори ненавиждам тоя спорт, ама съм капацитет :)

    Коментиран от #6

  • 4 Бекер

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Даниел Любомиров":

    Не е казал, че е непобедим
  • 5 Тенисексперт

    6 27 Отговор
    Роджър Федерер е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ тенисист, ЛИЧНОСТ и ХАРИЗМА!! А Джокович ще спечели титла от Шлема, когато гущерът пръдне!!!

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тенисексперт

    8 25 Отговор
    Кой е Борис Бекер?? Един от многото!! Фалирал финансово!! Тая тиква не знае ли,че оценката " най-велик" е комплексна!! Като тенисист,като личност и като харизма!! Роджър Федерер е най- великият!! Не може тенисистът Джокович,който троши ракети на корта,псува и удря с топка в гърлото съдии / дисквалифициран на US-Open /, да бъде номер едно!!!

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Outfielder

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тенисексперт":

    Искате да кажете още една титла от Шлема.Щото той вече има 20.

    Коментиран от #12, #15

  • 9 Мемето

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тенисексперт":

    Ти разбираш от тенис колкото гущера дето си писАл за него...
  • 10 Пффффффффф

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тенисексперт":

    Айде, още един дето познава тениса само от спортните новини.
    Бекер може да говори, колкото и да е фалирал, банкрутирал... ти обаче не можеш!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Борсук

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Outfielder":

    Тоя не може да брои, затова така говори.
  • 13 Поздрав от Цариброд, весела Коледа.

    3 1 Отговор
    Može da običaš ili ne Đoković, no da ne priznaeš če e nomer edno kato da kažeš če dneska nee petak. KOLKO SEDMICI E NO. 1 I BILANSA POMEŽDU GOLJAMATA TROJKA, GOVORI VSIČKO.
  • 14 Тенисексперт

    1 0 Отговор
    Бекер?? Един фалирал финансово алкохолик!! Мрази Федерер и Надал и ръси врели некипели!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.