Last news in Fakti

27 Декември, 2021 10:26 1 308 4

Всеки момент от Лудогорец може да обявят новия си треньор

  • лудогорец-
  • анте шимунджа

Анте Шимунджа вече няма да води отбора на Мура и се очаква съвсем скоро да пристигне в България

Старши треньорът на словенския шампион Мура (Мурска Собота) Анте Шимунджа пристига до дни, за да подпише договор като наставник на българския първенец Лудогорец, съобщава вестник "Екипа".

Новината циркулира и в България, и в Словения, но досега беше отричана или поне премълчавана.

"Той никога не потвърди или отрече примамливата оферта, но сега, според информацията, която получихме от няколко надеждни източника, вече няма съмнения. Анте Шимунджа вече няма да води отбора на Мура в бъдеще. Той ще премине на скамейката на Лудогорец, като вече е договорил всички детайли за сътрудничество с новите работодатели. А скоро се очаква подписването на договора", пише още изданието.

50-годишният специалист от Марибор се срещна с Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига. Разградчани победиха във втория кръг след 3:1 и 0:0. Реално Шимунджа повтаря стъпките на друг треньор - Павел Върба, който се озова в Разград след като неговият отбор Виктория (Пилзен) беше елиминиран от орлите.

Големият успех на Мура беше, че тимът успя да пребори конкуренцията на доста по-богатите в страната Марибор и Олимпия (Любляна) и вдигна шампионската титла. Новата система на УЕФА с преминаване от един турнир в друг през лятото. Мура отпадна и от Щурм (Грац) в Лига Европа, за да влезе в групите на Лигата на Конференциите. Там отборът на Шимунджа остана последен, но победи Тотнъм у дома с 2:1 и си спечели краткотрайна слава.

"Разград? Това беше горещ въпрос още във финалите на есенната част на сезона, след заминаването на черно-белите за зимните празници спекулациите само се засилиха. През последните седмици се появиха много противоречиви информации относно по-нататъшната съдба на 50-годишния мариборски експерт, който обаче през цялото време мълчеше, допълва вестник "Екипа Словения".

"Ще трябва да се случи огромен обрат, за да се реализира различен сценарий. Шимунджа ще бъде треньор на Лудогорец, макар нито той, нито бъдещите му работодатели да са потвърдили. Но вече знаем кой е и новият старши треньор на Мура. Алмир Сулейманович ще изведе играчите от Мурска Собота на първата тренировка след Нова година, добавя медията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Успех

    3 1 Отговор
    Браво за миг бях си помислил, че Лудогорец са отписали титлата. Генчев просто не става, но този ще захапе здраво. Всички нормални Българи му пожелаваме успех.

    Коментиран от #4

  • 2 Съра

    5 0 Отговор
    Нека залаганията за колко време ще се задържи на поста Шимунджа ли е там какъв е,започнат сега.
  • 3 Здрасти

    1 0 Отговор
    Павле, мой човек, твоят адаш Павел Върба никога досега не се е изправял срещу Лудогорец. Когато зелените играха с Виктория Пилзен, тогава ги водеше друг чех. Така че, абсолютно нищо общо нямат Върба и Шимунджа. Имал си предвид Дамбраускас, така е, той се е изправял вече срещу Лудогорец и Дерменджиев, когато водеше Жалгирис.
  • 4 Здрасти

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Успех":

    Лудогорец върви надолу. Дерменджиев би Дамбраускас, Дамбраускас би този Шимунджа, но уви, все битият заменя победителя. Но не толкова заради това върви надолу, а защото тръгне на някъде, но уви, наш Киро вземе да уволни треньора, та пак се връщат и връщат отначало. Имам чувството, че Лудогорец повтаря историята на Литекс. Туко-виж вземе да се пренесе на герена и стане новия Левски. То и без това няма да е изключение сини фенове да викат за Лудогорец срещу ЦСКА. Червените още от 2008 бяха затънали в дългове, пък фалираха през 2016. Левски е тръгнал по същия път.