29 Декември, 2021 13:37 1 118 3

Във Ферари са уверени, че разполагат с най-добрите пилоти

  • ферари-
  • лоран мекис-
  • скудерия-
  • пилоти-
  • шарл льоклер-
  • карлос сайнц

„Според мен пилотите ни се сработват много добре. Винаги очакваме по-добро представяне поради начина им на работа", каза спортният директор на Скудерията

Във Ферари са уверени, че разполагат с най-добрите пилоти - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Ферари разполагат с най-силната двойка пилоти. Това заяви спортният директор на отбора Лоран Мекис. Според него Скудерията не може да се надява на по-добра двойка състезатели като Сайнц и Льоклер.

В първия си сезон като съотборници привлеченият от Макларън Карлос Сайнц показа невероятна скорост. Испанецът завърши всички състезания, спечели четири подиума и финишира пред съотборника си. Силите между двамата състезатели бяха много изравнени, което помогна на италианския тим да стигне до третото място в шампионата при конструкторите. В крайна сметка Ферари спечелиха общо два полпозишъна и пет подиума.

Съотборникът му Льоклер спечели два последователни полпозишъна, но не успя да стартира в Монако поради повреда в колата. В Азербайджан остана четвърти и бе много близо до Пиер Гасли. Монегаскът водеше през по-голяма част от състезанието на Силвърстоун, но бе изпреварен от Хамилтън броени обиколки преди финала. Шарл записа поредица от четвърти места, но заради грешна стратегия остана на 10-то място в Абу Даби. Така той бе изпреварен в общото класиране от Сайнц и Норис.

„Според мен пилотите ни се сработват много добре. Винаги очакваме по-добро представяне поради начина им на работа. Допълват се перфектно. Разполагаме с най-силната двойка пилоти“, сподели Мекис.

„Двамата изпитват огромно уважение един с друг. Нивото на вяра между тях е невероятно. Споделят амбицията си да издигнат Ферари до върха. Погледнете какво се случи в Саудитска Арабия. В петък нямахме никакво темпо, но не се примирихме с това. Ние никога не се примиряваме. Бях впечатлен от техния дух в това състезание“.

„Знаехме, че колата има още неразкрит потенциал. Състезателното ни темпо бе много добро. Ситуацията с червените флагове не ни помогна. Така че начинът на работа между Сайнц и Льоклер ни предоставя огромно предимство. Не искаме да спираме дотук. Искаме да развиваме това и смятаме, че потенциалът е налице. Това е един от козовете, с който разполагаме“, завърши Лоран Мекис.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    2 6 Отговор
    факт. не ги харесвах, особено заради шумахер. а сега, когато взеха да ми стават симпатични заради льоклер и сайнц, момчетата са принудени да карат калпави хафтонОбили.

    Коментиран от #2

  • 2 Баричело

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Ферари са уверени, че разполагат с най-добрите пилоти, НО И СА УВЕРЕНИ, ЧЕ НЕ РАЗПОЛАГАТ С НАЙ-ДОБРИТЕ КОЛИ. С колата на Мерцедес и най-слабите пилоти във Ф1 могат да станат шампиони. От колата зависи всичко във този спорт! Ако Хамилтън беше във Ферари, никой нямаше да му знае името. Дано Ферари станат конкурентни и направят най-накрая добра кола.
  • 3 Препечатана от......

    3 1 Отговор
    Авторът Павел Ковачев........Мирослав Димов вече е писал с това заглавие в clubs1.Като хиените сте в тоя сайт и само да докопате нещо и се задейства копи/пейст. Интересно ми е как се покрива името на тоя сайт с понятието "факт"?Ами-никак!Клюкиклюкиклюки...Няма да се очудя ако сами не си измисляте, защото добрият журналист ще посочи източниците си.Освен ако не е криминално разследване за което за разкриване ще се иска решение на съдът.