Last news in Fakti

9 Януари, 2022 17:29 9 072 36

Малка победа за Новак Джокович над австралийската държава

  • новак джокович-
  • австралия-
  • дело

Делото за определяне на редовността на визата на Джокович и полученото медицинско изключение за влизане в страната без извършена задължителна ваксинация срещу COVID-19 ще се гледа утре

Малка победа за Новак Джокович над австралийската държава - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Австралийски съд отказа да изпълни молбата на местното правителство за отлагане с два дни на делото по случая на Новак Джокович и неговото влизане на страната за участие на Australian Open, както и последвалото му задържане в хотел за нелегални имигранти.

Делото за определяне на редовността на визата на Джокович и полученото медицинско изключение за влизане в страната без извършена задължителна ваксинация срещу COVID-19 ще се гледа утре. Заседанието на съда ще се проведе онлайн и ще започне в 10:00 часа сутринта местно време (1:00 часа след полунощ българско време). Тогава ще стане ясно дали тенисист №1 в света ще получи право да остане в Мелбърн и да участва на първия за годината турнир от Големия шлем.

Така Джокович ще има яснота относно участието си на Australian Open само ден преди обявения краен срок за оформяне на пълния брой тенисисти, които ще играят на турнира.

Адвокатите на Новак Джокович твърдят, че клиентът им е получил медицинско изключение от правилата, тъй като на 16 декември е дал положителен тест за коронавирус. Това му позволява да попадне в правилото за изключение, отнасящо се за хора, преболедували COVID-19 след 31 юли 2021 г.

Австралийското правителство защитава позицията, че организаторите на Australian Open са били информирани, че никакви изключения от правилото за задължително имунизиране с одобрениtе в страната ваксини не трябва да бъдат правени за участниците в турнира. Ваксинацията е задължително условие за получаване на входна виза за страната.

„Трябва да имаш две поставени ваксини от одобрените в страната, за да може да влезеш в Австралия, ако не си австралийски гражданин. Това е много просто и ясно изискване. Организаторите на Australian Open бяха ясно инструктирани за него и неговото прилагане“, заяви финансовият министър Саймън Бирмингам пред телевизия „Channel Nine“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    106 14 Отговор
    Истината винаги излиза и ЧОВЕКЪТ Е ВЕЛИК, БОГ ОБИЧА ЧОВЕЦИТЕ, затова ИЗРОДИТЕ НЯМА КАК ДА ни победят, ще го разберат СКОРО!!!
  • 2 Майна

    96 12 Отговор
    ГЛОБАЛИСТИЧНИТЕ ИЗРОДИ да се въргалят в МЕТАВСЕЛЕНАТА, ЗЕМЯТА Е НА ЧОВЕЦИТЕ!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха ха

    86 14 Отговор
    Голям зор за австралийските тирани... НоВакс Джокович ще ги измъчи. Браво Ноле! Завиден дух и не само спортен... Междувременно представлението започна с Николоз Басилашвили. В сряда не можеше да диша срещу Циципас и прекрати срещата... От климатичните промени е... ;)
  • 5 Майна

    47 7 Отговор
    Обясних, че наскоро бях заразен с COVID през декември 2021 г. и на тази основа имах право на медицинско освобождаване в съответствие с правилата и насоките на австралийското правителство“, каза Джокович в документацията за опита си да бъде задържан на летището в Мелбърн.

    Един от тях е най-влиятелният човек в света върху политиката на общественото здравеопазване. Другият е „заплаха за обществените здравни служби“. 🤔 8 януари 2022 г
    Джокович каза, че е казал на служителите на австралийските гранични сили, че "правилно съм направил своята австралийска декларация за пътуване и по друг начин съм изпълнил всички необходими изисквания, за да вляза законно в Австралия с моята виза".

    Джокович направи първия си положителен тест за COVID-19 на 16 декември, но до 30 декември „не е имал температура или респираторни симптоми на COVID-19 през последните 72 часа“, се казва в документа.
  • 6 Майна

    99 11 Отговор
    ИСКАТ ДА ГО ПРЕВИЯТ ,защото Джокович ефективно избутва на преден план дебата за естествения имунитет, който е широко злепоставен от властите, срещу ваксинациите (и техните многобройни неблагоприятни странични ефекти).ЗАТОВА СЕ БОРИ ,ЧОВЕКЪТ ДЖОКОВИЧ!!!
  • 7 бе глупости мисирки

    13 77 Отговор
    Коя е тази "малка победа"??„Трябва да имаш две поставени ваксини от одобрените в страната, за да може да влезеш в Австралия, ако не си австралийски гражданин. Това е много просто и ясно изискване. Организаторите на Australian Open бяха ясно инструктирани за него и неговото прилагане“Ясно и точно!!!Сега ще разпукат организаторите на първенството, а Ноле,ако се оттърве само с глоба,да почерпи.

    Коментиран от #11, #18

  • 8 ха ха

    75 6 Отговор
    Гледах отказването на Басилашвили на тубата, където казва "При всеки удар не мога да дишам.." Този път лицата не присъстващите не бяха съпричастни. Бяха уплашени. Когато човек е съпричастен, наред с мъката има един нюанс на кураж от типа "на мен няма да се случи"... Тези лица не изглеждаха така. Те излъчваха "дано не ми се случи"... Съд за всички съдействали за ваксинацията насила!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Така е, НЕ

    31 2 Отговор
    На ЗЕЛЕНИЩАТА !!!
  • 11 Niknay

    45 5 Отговор

    До коментар #7 от "бе глупости мисирки":

    Да за някои неща си прав но си остава въпроса кой му е издал визата ? Посолството на Австралия в Белград не е ли официален представител на страната и правителството? Не може да ти се издаде редовна виза а в страната да нете пуснат защото някой бюрократ не си е свършил работата ? В най-лошия случай Джокович може да съди Австралия за нарушаване на имиджа и нанесени неимуществени и финансови вреди ....

    Коментиран от #12

  • 12 бе глупости мисирки

    7 41 Отговор

    До коментар #11 от "Niknay":

    Точно де!Затова ще има дело.Да се изяснят всички детайли ,допуснали неваксиниран в страната.Всички бъди сигурен,ще си понесат последствията,включително и Джокович ако е заобиколил съзнателно правилата!Никой не го е калесал с бъклица вино, а ако не иска да се вакса,да си е стоял у сръбско!

    Коментиран от #15

  • 13 Фенка

    9 27 Отговор
    фалшиво медицинско, хаха, кой ви верва бе ментараджии ..........

    Коментиран от #19

  • 14 Ковидарите

    60 6 Отговор
    Забележете, австралийските ковидизроди са се опитвали да му удължат затвора и мъчението с два дена! Хем гаврата да продължи, хем да го прецакат със сигурност от турнира! Много долна семка са тия австралийци! Дръж се Ноле, ковидар те гази!

    Коментиран от #31

  • 15 бе глупости мисирки

    5 39 Отговор

    До коментар #12 от "бе глупости мисирки":

    А казвам,че ако се оттърве само с глоба да почерпи,защото незнанието,че нарушаваш закон,НЕ е оправдание!Да си знаел(информирал)

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ха че

    43 4 Отговор
    След като изискванията са такива, защо Австралия издаде виза на Джокович?

    Коментиран от #20

  • 18 БРАВО

    8 40 Отговор

    До коментар #7 от "бе глупости мисирки":

    МНОГО СИ ПРАВ,...победа, каква победа бълнуват нашите мисирки,... това да не ви е Лайпциския процес
    Вън балканския хитрец,.. няма да получи Нобелова награда за неваксиниран
  • 19 ха ха

    32 6 Отговор

    До коментар #13 от "Фенка":

    Може и да е фалшиво медицинското, но трябва да го докаже обвинението в съда! Или съдът да е фарс. Ноле има куража да предизвика тираните. Поклон!
  • 20 ха ха

    25 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ха че":

    Системата е такава. Дават ти виза, на границата те питат за целта на пътуването и служителят може да откаже. Вероятно и това се е случило. Ноле е казал, че отива на турнир, а служителят е инструктиран да откаже, под предлог, че на този турнир ходят само двойно ваксинирани. Ноле не е ваксиниран, следователно причината да посети Австралия не е уважителна. Абе, тираните са се подготвили... Важното е, че Ноле има смелостта да ги предизвика!

    Коментиран от #24

  • 21 Да ама

    41 3 Отговор
    Значи излиза, че организаторите него интересува здрав ли си. За тях е важно да си набоден, т.е. никой не му пука за здравето, важна е инжекцията...
  • 22 Тц тц тц

    19 5 Отговор

    До коментар #15 от "бе глупости мисирки":

    Няма как Джокович да бъде глобен или каквото и да е друго, тъй като още преди да замине.... много се разшумя из световните медии... не искал да се ваксинира... нямал да играе... и т. н. И Австралия излезе с предложение, че ще му издаде виза-това също се отрази из световните медии. Също така Австралия и то официални правителствени лица казаха, че правили отстъпка на Джокович за да играе. Или казано кратичко... Австралия пред цял свят извика Джокович да му издаде виза! Няма такъв съд в света, който да обвини в каквото и да било Джокович! Виж, ако беше за теб, мен - незнайни, може и да ни погнат. Та дори и за Джокович, ако Австралия не беше се изказал пред цял свят, че е съгласна да му издаде виза, а беше тайно можеше и Джокович да съдят, но в този случай, както се разви всичко.... абсурдно е да закачат Джокович.

    Коментиран от #29, #33

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ха че

    19 2 Отговор

    До коментар #20 от "ха ха":

    Прочети 22 коментар! Правителството на Австралия решава кой ще допусне на територията на Австралия! И Австралия заяви пред цял свят, че пуска Джокович без да е ваксиниран! След, което посолството на Австралия издава виза на Джокович.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ха ха

    11 5 Отговор

    До коментар #24 от "Ха че":

    Не работи така системата. Визата е едно, но на границатa служителят може да прецени и да те върне. Преди 20 години имах колега, когото върнаха от летището в Лондон. Служителят го пита каква е целта на пребиваване. Той казва отивам при приятели. Служитеят го помолва да си покаже багажа. Вътре костюм. Служителят му отказва виза. Оттогава колегите ходеха на сватба... :D
  • 28 Пепо

    23 4 Отговор
    На австралийците семката им е каторжническа. Най-големите утре.пки и раз.бойници от Англия са били затовачвани на тоя пущиняк. Сега техните слабоакълни и криви от кръвни смешения наследници затварят нормални и здрави хора като кучета. Ако тенисистите имат топки трябва да провалят този турнир.

    Коментиран от #32

  • 29 бе глупости мисирки

    4 6 Отговор

    До коментар #22 от "Тц тц тц":

    Делото е утре!Ще видим!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 факти от Австралия

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ковидарите":

    За да го задържат, значи е излъгал за нещо австралийските власти. А за да искат да му уд лжат престоя в изолатора, значи или че продължава да ги лъже, или не се подчинява на правилата им. Гледах видео с една млада австралийка, за която властите са засякли, че е имала контакт със заразен и понеже ги излъгала, че си е правила тест и той е отрицателен, я затворили за 14 дни в такъв лагер - изолатор. Ако не беше ги излъгала, можеше вкъщи да си кара карантината.
  • 32 пгнрр

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Пепо":

    А на сръбския балканджия каква е семката?
  • 33 мдаа

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "Тц тц тц":

    В Австралия си има правила и той трябва да ги спазва щом отива в чужда държава.Времена на пандемия са, всяка държава си има свои правила и другите държави не можат да се месят в тях. Правилата са за всички, независимо от това дали е топ тенесист, президент на държава, милионер или обикновен човек. Кое не разбрахте.
  • 34 Селски тарикат

    4 4 Отговор
    Първо автоимунно заболяване, ама няма да каже какво. После пък преболедувал ковида преди месец.
  • 35 Балкан

    1 0 Отговор
    Ноле спечели! Видяхте ли как ни наричат?? Били сме ,,балканци от третия свят" макар ,те да са на г..а на географията ,която им е изцяло чужда.Сърбите си застанаха зад него още от началото и бяха готови да го защитават независимо от това какъв ще го изкарат.Не забравяйте корените си и винаги се подкрепяйте с цената на всичко,та ако ще и понякога да имате съмнения породени от външни сили .Балканските народи винаги трябва да се подкрепят,а в неговия случай се видя че когато това се случи ,печелим!
  • 36 Балкан

    1 0 Отговор
    Ноле спечели! Видяхте ли как ни наричат?? Били сме ,,балканци от третия свят" макар ,те да са на г..а на географията ,която им е изцяло чужда.Сърбите си застанаха зад него още от началото и бяха готови да го защитават независимо от това какъв ще го изкарат.Не забравяйте корените си и винаги се подкрепяйте с цената на всичко,та ако ще и понякога да имате съмнения породени от външни сили .Балканските народи винаги трябва да се подкрепят,а в неговия случай се видя че когато това се случи ,печелим!