Last news in Fakti

15 Януари, 2022 14:46 1 859 37

Александър Станков: ЦСКА иска само разрешение за строеж, а Левски милиони от държавата

  • александър станков-
  • футбол-
  • цска-
  • стадион-
  • левски-
  • стадион българска армия

В момента "Българска армия" е в изключително лошо състояние и е срамно ЦСКА да разполага със стадион в този му вид

Александър Станков: ЦСКА иска само разрешение за строеж, а Левски милиони от държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков не крие пристрастията си и винаги следи отблизо процесите в Борисовата градина. Той говори по теми, които вълнуват "армейските" привърженици.

Ето какво каза специалистът за "Тема спорт".

Г-н Станков, в последните дни основната тема, свързана с ЦСКА, е около изграждането на стадион "Българска армия". Оптимист ли сте, че въпреки позитивните сигнали това ще се случи в близко бъдеще?
- Да, определено сега съм далеч по-голям оптимист, отколкото бях в миналото, когато казусът със стадиона излизаше на преден план. Знаете, че в предишни години на обществеността бяха показани не един и два макета, бяха дадени много обещания, но в крайна сметка не се стигна до нищо реално. Според мен причината бе, че нямаше достатъчно воля и желание от отсрещната страна това да се случи. Сега, като привърженик на ЦСКА, аз вярвам и съм обнадежден, защото познавам отлично и новия министър, който се е доказал в моите очи, че не обича да хвърля празни приказки в пространството. Виждам, че и собствениците на ЦСКА са готови и ентусиазирани да изградят дома, който заслужава най-успешният български клуб. Проблемът е, че веднага след разговорите, които бяха публични и открити, се появиха хора, които започнаха да недоволстват. Те обаче забравят една важна подробност - ЦСКА иска само и единствено разрешение за строителни дейности, а другите искат пари и милиони от държавата. Нека да се прави разлика между тези две съществени неща.

Но сякаш в еуфорията, ако мога така да се изразя, около стадиона някак си се губи темата за титлата...
- Не, в никакъв случай, но стадионът е много по-важен и това е генералната тема. В момента "Българска армия" е в изключително лошо състояние и е срамно ЦСКА да разполага със стадион в този му вид. Ако сега се съсредоточим върху титлата, а не мислим за стадиона, ще приличаме на онези, които нямат два лева в джоба си, но карат мерцедеси на лизинг и след една година им ги взимат, защото нямат възможност да ги плащат. ЦСКА първо трябва да изгради дома си, инфраструктурата си и след това титлата ще дойде, няма къде да избяга. Тя няма как да не е на дневен ред в Борисовата градина. Първото място и битката за него е залегнало в ДНК-то на нашия клуб, това дори не е нужно да се коментира.

Преди време си пожелахте бразилец в състава и сега това ваше желание се сбъдва, след като клубът обяви първото си ново попълнение през зимната пауза...
- (Смее се.) Явно на "Армията" ме слушат, когато говоря. Да, казах го и държа на думите си - на ЦСКА му трябва гореща, южняшка кръв. Тези футболисти и специално бразилците носят настроението и страстта в играта, придават един различен облик.

От какви попълнения още се нуждае ЦСКА?
- Необходима е алтернатива на Брадли Мазику, за когото стана ясно, че все още не е подписал нов договор. Вярвам, че се търси и разиграващ халф, защото има сериозна нужда от такъв. През есента с тези функции бе натоварен Греъм Кери, но това бе нова позиция за него и той не е типичният футболист, който да свърши работата зад нападателя. Въпреки това Кери се справи добре, но с оглед личните проблеми, които има в момента, ръководството трябва да направи всичко възможно да привлече качествен футболист за този пост.

Лудогорец сякаш отново действа по-бързо на трансферния пазар и взима футболисти от по-високо ниво?
- Привидно е така, но времето ще покаже кой си е свършил по-добре работата. Най-важното е да се намерят правилните хора. От долните дивизии също могат да се открият добри трансферни попадения. В Разград могат да си позволят да вадят сериозни суми, а червените явно не към този момент, защото имат други приоритети, за които говорихме преди малко. Но виждате, че въпреки че Лудогорец нямат практика да взимат играчи без трансферни суми, то в последно време не им се получават нещата със селекцията. Точно затова казвам, че е важно не какви пари ще се извадят, а да се намерят правилните хора.

Не се ли бави с една идея селекцията в ЦСКА?
- Със сигурност Стойчо Младенов иска отдавна да разполага с новите играчи, но понякога обстоятелствата не позволяват. По-важно е да се привлече играч, който да свърши работа, а може да дойде и малко по-късно. Надявам се новите да дойдат в добро състояние, бързо да се адаптират и да свикнат както с обстановката, така и с изискванията на треньора, за да могат да бъдат максимално полезни и ефективни.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Еколог

    15 27 Отговор
    Да питам да ми посочите саме един повтарям само един стадион в центъра на парк?? Няма такова нещо по света и това може да се случи само в мафиотска страна с министър лакей на мафията. Паркът е на всики Софиянци а не само на комунистите. Съборете партииният дом и си направете стадион там или на мястото на мавзолея на вожда ви.

    Коментиран от #15, #24

  • 3 кУмУнист

    20 23 Отговор
    Левски искал милион а цнда само да построи нов стадион. Само дето цнда иска да стане собственик на вече съществуващ стадион който струва повече от милион ,иска на държавна земя да си построи мол със стадион и то в парк и всичко това без да даде стотинка на държавата, милиона на Левски е нищо от това колко дължите за наеми на стадиона, колко струва в момента стадиона или колко струва земята там, а вие не искате нищо освен държавата да ви подари едно страшно скъпа земя и да забрави за милионите ви задължения от наем.
  • 4 Левски 1914

    15 23 Отговор
    Станков не иска цска , а Ганчев цска ФАЛИРА. Ганчев да ходи да строи в Микре.
  • 5 Мим

    17 22 Отговор
    Абе сега взехте много да се пъчите,когато гришата си има министър нали,преди това бяхте увесили носове,щото ви се казваше да си направите стадион където и както искате,но не и в центъра на централния парк на София.Лошото за София,че този министър гледа през червени очила и трябва всички софиянци да се обединят и го свалят...
  • 6 Стоян Александров

    12 18 Отговор
    Айййййде и таз подлога изказа РОБСКО мнение. Абееееее другарююююю и Вие нямата пари за стадион, ама сега ае правите на утрепани. Лъжете, мамите и пак лъжете. Спрете се бе. Кой от Вас ще изкара 50 или 60 мил. евро за стадион без възвращаемост ??? КОЙ ??? Ганчо най - малко ще даде. Лъжете. И стадиона има разрвшебие само за РЕКОБСТРУКЦИЯ, ТОЛКОЗ И НИЩО ПОВЕЧЕ. Габьо няма да даде и една стотинка. Тук е България. Без да се открадне нищо не става. И с ваксините по-същия начин Ви лъжат ама после да няма мяууууу... Мислете хора, мислете. Тук само се краде. И новите от ПП са поставени лица и нищо хубаво не ни чака и с тях....

    Коментиран от #9

  • 7 ГЕРЕН

    12 15 Отговор
    И ВЧЕРА ПИСАХ. "АРМИЯТА" Е ПЪЛНА РАЗВАЛИНА. Г. АСПАРУХОВ Е ПО ДОБРЕ. ПОНЕ ЗА ВАШИЯТ СТАДИОН НА ТИРЕТО ЩЕ СТРУВА ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ. НЕ МИСЛЕТЕ, ЧЕ ТОВА ЩЕ ГО ПЛАТИ ГАНЬО. А ДЕДЕСЕ-ТО И КРАЖБИТЕ НА ВОЖДА ГАНЬО. ТОЗИ СЪС ВСЯКА ВЛАСТ БЕШЕ НА ТИ.
    ЛАПАШЕ ЯКО. И СЕ НАДУ... ШЕ. ТО НЕ БЯХА ПЕТРОЛИ ЗАВОДИ ЗА КОЛИ. ФАЛИРА. И ОГРАБИ НАРОДА. СЕГА
    ГЛЕДА НА БИЗНЕСА С ТИРЕТО. И ГОДИНИ УЖ БОГАТ А ТИТЛА НЕМА.
  • 8 Мафията

    9 14 Отговор
    Продьлжава сьс мафиотските си приоми но тоя пьт ще има Бум .Най много да искарат до пролет това правителство .
  • 9 Кешира

    12 14 Отговор

    До коментар #6 от "Стоян Александров":

    Само да напомня 2 случки щото някои хора има амнезия Случка1. Преди да фалира ЦСКА Ганчев казва аз искам да купя ЦСКА след като се запознава с финансовият отчет аааааа не аз пари за дългове не давам първо фалирайте после на чисто ще дойда.
    Случка 2:Преди търга за емблемата Ганчев каза това са пари на вятъра защо да ги давам? После следва среща с Бойко Борисов и той му дава обществена поръчка за полицейски автомобили за близо 10М и така се купи емблемата.
    Така че мафиота кръв повръща, но пари не връща само взема не дава. Иска апетитният имот в Борисовата за да може да кешира после.

    Коментиран от #11, #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стоян Александров

    7 14 Отговор

    До коментар #9 от "Кешира":

    Да. Това обяснявам вече толкова време. Ганчо няма да даде и една стотинка. За РЕНОВАЦИЯ ПЪК НАПРАВО ЗАБРАВЕТЕ. Най - лошото е че използва нарко феновете за мръсната си цел. Заплашва чрез тях. Този мутро- престъпник трябва да бъде разаледван, съден, вкаран в затвора и да му се отнеме всичко. Той две думи неможе да каже, а станал и бизнесмен. Лелелелеле....

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Ееее

    6 13 Отговор
    Стига чорбаризъм
  • 13 Жал ми е

    9 11 Отговор

    До коментар #11 от "Стоян Александров":

    Съветвам всички да се запознаят кой е Иван Велчев - Кюстендилеца. Тогава всички ще разберат че мутренските времена и мокрите поръчки не са си отишле.
  • 14 QAnon

    4 10 Отговор
    Аз твърдо вярвам на ГГ: той никогаш до сега не е прекарвал държавата респективно целокупните БГ данъкоплатци - при приватизацията на Петрол бяха скверни слухове, захарта се стопи сама, 26 милиона дългове на оригинала бе тръгнал да плаща, но на - черна котка път му мина и му остана само историята, таралаясниците ББ много ги хареса и ГГ не можа да му откаже, въпреки че от сделката бе на загуба, договора със "Спортни имоти" друг го подписа, който после бе зачеркнат с големия флумастер, щото ГГ нищо не знаеше и се бе договорил с Крадлев, че ще плаща, ама другия път...И така, аз съм оранжада и искам да си искам, а вие само ми пречите!
  • 15 Николай

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Еколог":

    Алианц Арена ;(

    Коментиран от #16

  • 16 Еколог

    4 9 Отговор

    До коментар #15 от "Николай":

    Стига глупости това Г Ганчев ли ти го каза? Алианц Арена е построена на поляна и покрай него минава магистрала!!!! Ти някога ходил ли си в Борисовата? Навремето е било поляна не сега. И между другото пусни си по БТВ Ганчев при Светльо Иванов на Ганчев проекта, който размахва!!!! Ооо изненада голям булевард минава покрай стадиона???????
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мим

    5 11 Отговор
    И да триете истината е такава,този не е бизнесмен ,а далавераджия ...
  • 19 ГЕРЕН

    3 8 Отговор

    До коментар #9 от "Кешира":

    АЗ ГО НАПИСАХ ВЕЧЕ ТРИ ПЪТИ ТОВА С ПО МАЛКО ДУМИ. ПРАВ СИ.
    ТОЧНО КАЗАНО.
  • 20 Стоян Александров

    3 8 Отговор
    Трият коментари само тези сайтове на йоито не им е угодна ИСТИНАТА. ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. КАКТО И КО УНИЗЪМ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. ИМАЛО Е КРАЖБИ. ПРЕДИ МАЛНО СЕГА МНООООГОООО. ГАНЧО Е ЛИЦЕТО НА ГРАБЕЖА.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Козирка искали

    4 3 Отговор
    To хубаво ще накарат ЦСКА да извади пари от собствения си джоб и да направят държавен стадион,
    но защо на някои отбори, държавата в лицето на МВР им плаща консумативите, а столична община - другите задължения!?!

    От областната управа на София: Левски ползва неправомерно "Герена"

    "Левски" ползва "Герена" неправомерно от 27 години.
    Футболен клуб Левски ползва неправомерно базата на стадион "Георги Аспарухов".

    "Сините" нямат договор и не плащат наем.
    Това обявиха пред bTV от областната управа на София, в чиито активи е съоръжението.
    Държавата пък всяка година плаща и около 80724 лв. за данъците на комплекса.
    Областният управител потвърди, че държавата плаща таксите на частното дружество "Левски" и се съгласи, че това е нелогично:

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 26 кУмУнист

    2 1 Отговор
    1 Лупи ликвидира цнда -30 мил за държавата неплатени данъци и др. 2 За да си плати емблемата бат бойко закупи от него едни китайски бараки за 10-20 мил и се оказа че не били точно джипове и сега Европа си иска парите обратно. 3 2016г създават посмешището литекс-София и от тогава до сега за 5 години са натрупани отново близо 20 мил задължения. Незнам за козирка на Левски за 1 мил колко боли, но за 6 години Гришата и Лупи са загробили държавата сиреч нас данъкоплатците с около 60-70 милиона.
  • 27 Левски 1914

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Козирка искали":

    5 години никой няма право да използва името на ФАЛИРАЛИЯ отбор, МЕНТЕТО защо го ползва?

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ментета

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Левски 1914":

    Ментето има тире. Може ЦСКА-София това е ново име и нова фирма. Между другото и в УЕФА е така голям смях има ЦСКА София тоест ЦСКА от София и има ЦСКА-София😄😄😄😄😄.
  • 31 Не трии

    3 2 Отговор
    Факти защо ме цензурираш??? Казвам фактите!!!!
    1.Левски си плаща консумативите.
    2.Данък се плаща от собственик.
    3.Наемът се приспада от реконструкцията.
    Нищо по различно от това при Литекс София.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Безвъзмездни войни

    3 2 Отговор
    Левски ползва незаконно Герена, държавата му плаща масрафа.

    Собственикът на стадион "Българска Армия" – спортното министерство прекрати договора за концесия с ПФК ЦСКА АД, заради неплатени данъци. За сравнение – имотните разходи на "Георги Аспарухов" се поемат от държавата.

    Според областения управител на София, решението няма правна стойност: "Законово то не е обосновано, но фактически съществува и това е базата, на която се стъпва."
    Това обявиха пред bTV от областната управа на София, в чиито активи е съоръжението.
    От Левски отказаха коментар по темата.

    Коментиран от #34

  • 34 Те така са свикнали

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Безвъзмездни войни":

    Спортен клуб „Левски” използва спортния комплекс „Георги Аспарухов” без да има право на това, тъй като договорът между клуба и МВР за ползване на съоръженията е изтекъл.

    Това показва одит на Сметната палата, която е направила проверка на МВР, а самият доклад вече е внесен в Народното събрание. На 18 април 1994 година МВР и спортен клуб „Левски” сключват договор за ползване на „Георги Аспарухов”. Съгласно него „двете страни се договарят съвместно да експлоатират и организират управлението и издръжката” на спортни комплекси и прилежащите им съоръжения, включително Спортен център (СЦ) „Левски” – Герена”.
    Контрактът обаче изтича на 4 април 2002 година и не е подновен т.е. след това „Левски” ползва съоръженията в комплекса без да има правно основание. Нещо повече – синият клуб е предоставял правото на управление върху имоти в комплекс „Георги Аспарухов” на трети лица, което също е незаконно.

    За периода след 4 април 2002 година, СК „Левски” ползва имота без правно основание, осъществявайки фактически правото на управление върху него, включително като го преотстъпва на трети лица, установява Сметната палата. И в случая с комплекс „Георги Аспарухов”, и в този със „Спартак” МВР не предприема действия, за да уреди правата по отношение на управлението и ползването от страна на спортен клуб „Левски” на имотите без действащ договор.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Берат си

    2 3 Отговор
    “Герена” не е на сините. Държавата плаща данъците на стадиона

    „Георги Аспарухов“ не е собственост на сините и никога не е бил притежаван от тях. Футболният клуб има акт за безвъзмездно ползване на съоръжението, но това няма никаква юридическа стойност. Желанието на областният управител на София е да се прекрати това „своеволие на сините“.
    Тогава Пехливанов заяви, че сините ще започнат да си плащат разходите за стадиона чрез дългосрочно отдаване под наем с нов закон. С него ще бъде възможно да се отдаде дългосрочно под наем „Георги Аспарухов“ на сините и „Българска Армия“ на ЦСКА.

    Новият закон за спорта беше приет.
    ЦСКА и спортното министерство подписаха договор за дългосрочно ползване под наем на стадион „Българска армия“. Сега червените опитват да направят „Армията“ модерен стадион от 21-ви век. До този момент срещат повече спънки от партньорите им от министерството на спорта, отколкото сътрудничество както обеща Кралев. Все пак макар и бавно нещата се случват.

    Същата 2020г. сините все още не са подписали договор с министерсвото за дългосрочно ползване на комплекс „Георги Аспарухов“. Така, както изглежда нямат и намерение да го правят. Всичко по тази тема приключи след договора на ЦСКА с министерството и сините си продължиха както преди. Все още държавата плаща данъците и таксите за стадиона на „отбора на народа“. В този смисъл това с „отбора на народа“ си идва на място. Държавата и народа плащат данъците на сините.
  • 37 ИСТИНАТА

    2 0 Отговор
    Е, "Другарю" Станков, СТИГА де!!! А, що е ТО "цска ТИРЕ софия"?! КОЙ и ЗАЩО. ФАЛИРА ЦСКА?! КЪДЕ са сега ДЪРЖАВНИТЕ бензиностанции "Петрол"?! Да ПИТАМЕ ли ОЩЕ "Другарю" Станков???????????????