Last news in Fakti

15 Януари, 2022 18:29 1 514 1

Байерн Мюнхен разпиля Кьолн, Левандовски с хеттрик (ВИДЕО)

  • байерн мюнхен-
  • кьолн-
  • бундеслига

Баварците газят с 4:0

Байерн Мюнхен разпиля Кьолн, Левандовски с хеттрик (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен победи Кьолн в двубой от 19-ия кръг в германската Бундеслига. Роберт Левандовски откри в деветата, а Корентен Толисо удвои в 25-ата минута. Левандовски реализира втория си гол в 62-ата и оформи хеттрика си в 74-ата минута.

Срещата стартира в спокойно темпо, като и двата тима разиграваха спокойно.

Байерн Мюнхен разпиля Кьолн, Левандовски с хеттрик (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Байерн обаче удари още с първата си по-опасна атака в деветата минута. Гостите се пребориха за топката в средата на терена, а Роберт Левандовски тръгна с топка в крака и раздаде наляво за Томас Мюлер. Германският национал напредна отляво в половината на Кьолн, стигна до наказателното поле и пусна хубав пас за непокрития Левандовски. Полякът си спря отлично кълбото и с плътен усар с десиния крак не остави шансове на вратаря Марвин Швабе. Попадението обаче веднага беше отменено заради засада на нападателя, но системата ВАР показа, че такава няма и в край сметка голът беше зачетен - 0:1.

Шампионите контролираха темпото, но не създаваха нови сериозни опасности пред вратата на домакините, но 25-ата минута стигнаха до втори гол. Отново гостите се пребориха за топката и Серж Гнабри подхвана контраатака, като комбинира с Джамал Мусиала, а след това топката стигна до Марсел Забитцер отляво. Австриецът центрира към Корентен Толисо на границата на наказателното поле, който направи ефектно двойно подаване с Мюлер, след което францудзинът нанесе мощен удар от въздуха и намери десния горен ъгъл на Швабе за 0:2.

Байерн Мюнхен разпиля Кьолн, Левандовски с хеттрик (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Баварците" имаха нова възможност за трето попадение в 28-ата минута. Гнабри центрира отдясно в наказателното поле, където Мюлер отклони с глава към далечната греда за Левандовски. Полякът свали за Мусиала, той пък отклони за Йосуа Кимих, който предостави топката на свободния Мюлер, но ударът му от границата на вратараското поле беше спасен някакси от Швабе и резултатът остана непроменен.

Домакините обаче натиснаха и имаха добър период, в който поставиха Байерн под напрежение, като дори стигнаха до гол, който обаче беше отменен в 32-ата минута задари засада. Ондрей Дуда изведе зад защитата на гостите Марк Ут, а нападателят преодоля Бенжамен Павар, след което с хубав изстрел не остави шансове на Мануел Нойер. 30-годишният Ут обаче беше в нередовна позиция и системата ВАР отмени попадението.

Пет минути преди края на първата част Левандовски опита опасен и силен изстрел от дистанция, но стражът на домакините внимаваше и изби в ъглов удар.

До края на полувремето Кьолн се настани по-трайно в половината на Байерн и опита няколко опасни центрирания, които обаче не доведоха до желания резултат.

Втората част стартира с опит за натиск за домакините, но Нойер не беше тестван сериозно.

Байерн Мюнхен разпиля Кьолн, Левандовски с хеттрик (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

За сметка на това, в 51-ата минута, Байерн можеше окончателно да реши срещата с трети гол. Мюлер даде изключителен извеждащ пас за Левандовски, който наредна към наказателното поле, но избяга малко вдясно, след което стреля, а вратарят Швабе излезе добре и блокира изстрела.

Шампионите решиха всично в двубоя в 62-ата минута, когато вкараха третото си попадение. Резервата Лерой Сане получи топката в половината на домакините, напредна добре и изведе по прекасен начин Левандвоски отяво в наказателното поле. Полякът имаше достатъчно време да овладее и да погледне към вратата, след което стреля покрай Швабе за 0:3.

Кьолн съзадде най-чистата си възможност за втората част в 69-ата минута, когато Антони Модест получи пред наказателното поле и комбинира с резервата Деян Любичич, който шутира силно, но Нойер показа класата си и изби. Последва центриране в наказателното поле отляво, където Модест стреля с глава, но над вратата в аут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bravo Bayern!

    2 0 Отговор
    Само така!