Last news in Fakti

19 Януари, 2022 09:34 12 206 26

Добра новина за Джокович, отнасяща се за милиони

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • australian open

Повечето мастити спонсори на Ноле остават с него, въпреки че сезонът за 34-годишния сърбин продължава да бъде под въпрос

Добра новина за Джокович, отнасяща се за милиони - 1
Снимка: БГНЕС

След скандала с депортирането му от Мелбърн Новак Джокович научи важни новини от своите спонсори. Докато тенисист №1 в света водеше битка за участие на Australian Open от началото на месеца, в западните медии се появиха информации, че Джокера ще бъде изоставен от своите спонсори и той ще претърпи много големи финансови загуби.

Според изчисленията те щяха бъдат над 30 милиона евро. Като причина беше посочено, че компаниите не желаят да бъдат свързвани с човек, който се противопоставя срещу общоприетите правила свързани с ограничаването на COVID-19.

Сега обаче става ясно, че повечето мастити спонсори на Ноле остават с него, въпреки че сезонът за 34-годишния сърбин продължава да бъде под въпрос. Все повече турнири обявяват, че се изисква задължителна ваксинация срещу коронавирус от тенисистите.

Авторитетното издание „Фобрс“ е изпратило запитване до всички компании, свързани договорно с тенисиста. Към момента категорично окончателно решение не е взела само една компания, на която Джокович се явява рекламно лице. Това е производител на спортна екипировка.

„Възможно най-скоро ще проведем разговори с Новак Джокович, за да обсъдим своето сътрудничество след случилото се в Австралия“, обявиха от компанията.

Другите два големи спонсора на сръбския тенисист изглежда запазват подкрепата си към носителя на 20 титли от Големия шлем.

„Новак Джокович сам носи отговорност за постъпките си. Не ние можем да се ангажираме с неговите лични решения. Ще продължим партньорството си с тенисист №1 в света“, коментират от „Юбло“ пред авторитетното издание.

През миналата година Новак Джокович е спечелил 34,5 милиона долара, което според „Форбс“ го нарежда на 46-о място в класацията на най-добре платените спортисти.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    54 10 Отговор
    Световната Ковид мафия ще накара спонсорите да се откажат.Това го казах отдавна.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гадно

    70 2 Отговор
    Няма лоша реклама кой е луд да си убие златната кокошка.
  • 4 Делю Хайдутин

    39 4 Отговор
    Тия мастити спонсори печелят от ваксините.
  • 5 Верно ли

    69 8 Отговор

    До коментар #2 от "Копейка":

    ??? Ама това сериозно ли? Вие русофобите наистина имате нужда от специалист! Навсякъде копейки ви се привиждат. Жалка работа...
  • 6 Ковидарите

    57 3 Отговор
    Интересен казус за компаниите, ако се оттеглят феновете и симпатизиращите на Ноле пък няма да купуват техните продукти, ще ги бойкотират. Все пак огромна част от човечеството не танцува по гайдата на Ковидарите и всеки израз на съпротива е добре дошъл. Като за начало, ще спрат да купуват една определена марка дрехи, а същата на мига, ще се превърне в Ковидарска, сещайте се !

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    46 1 Отговор
    Не се отказват, защото знаят, колко милиона е дарил и какво прави за детски болници и ковид отделения. Австралийците се изложиха, не той. Тенисът е може би най-дистанцирания спорт, няма директен контакт, нищо. Толкова е ниско и неморално това разделение на ваксинирани и не ваксинирани, че който държи на него само показва забавеното си развитие.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 гост

    1 40 Отговор

    До коментар #6 от "Ковидарите":

    Все пак огромната част от човечеството ВЕЧЕ е ваксинирана и то с две дози , от порядъка на 70-90% във цяла Европа , САЩ и Китай , тоест там , където въпросните компании "продават" !!! Дори в любимата ти Раша скоро ще прехвърлят 50% , макар че там е наистина с "експериментална течност" !! Вече има страни със 100 % ваксинирани и те бързо ще се увеличават !! Та опорката "много сме " само може да докара спазми от смях на нормалните хора за междуушната немощ на антиидиотите !! А Джокович вече е 100% аут от Ролан Гарос и Ю Ес оупън , скоро ще обявят и същото за Уимбълдън , а шефът на австралийската тенис асоциация , дето забърка тая договорки с Джокович през главата на правителството вече изгоря и то доживот !! Та оттук нататък дали ще играе по някакви никому неизвестни турнири на никого не му пука , особено на спонсорите му !!! Естествено , че няма веднага да кажат , че го напускат , просто в течение на годината ще си намерят нужните поводи и време да го направят без всички медии да ги изтипосват !! Но че ще го направят е повече от сигурно и то най-вероятно към новия номер 1 , който ще го има още след този Аустралиън оупън !

    Коментиран от #12, #16, #18, #24, #26

  • 10 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Глупости на търкалета и кълбета !!! И като пишеш от тоя ник по-добре не плещи глупости , щото е противопоказно !
  • 11 гост

    0 12 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    И единствения австралиец , който се е изложил е шефа на федерацията , дето се сговори с него да пробутват фалшиви сертификати !!! И който вече изгоря , ама пак да се благодари ако с това му се размине , щото вече се говори за затвор !!

    Коментиран от #17

  • 12 гост

    23 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    100 реда глупости, за да се надъхаш, че може и да не си единствения който се е прецакал с Вакса...ама връщане назад няма, само още и о ще иглички

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    1 16 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Да де , за тебе глупости , ама потвърдени официално , а твоите от агенция "една жена каза на пазара" , хахаах !!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЩЕ МУ

    0 7 Отговор
    Бият шута на шута.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 stan40

    1 0 Отговор
    Турнири за които има политически правила по които се допускат кандидатите до участие не могат да се нарекат отворени OPEN. Класация (АТП) основана на резултати от такива турнири не е правдива. Политиката не трябва да се намесва в спорта. Това е основно правило.АТП трябва да изключи от програмята си Австралия оупън, или най-малкото да го извади от Големия шлем, защото не може да е Голям след като Най-големия в Момента няма право да участва три години. Нека да има турнир но да не е АТП.
  • 24 stan40

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Номер едно означава Най-добрия. Как ще избереш най-добрия след като не си допуснал до участва Най-добрия в момента? Класацията АТП след този турнир ще е неправдива. Не може тя да се влияе от политически правила!!! Не е ли така?
  • 25 stan40

    1 0 Отговор
    Великобритания ще махне зелените сертификати в най-скоро време. Тя първа от държавите негласно призна, че ваксините не са решение на проблема. Не може да се инжектираш през три месеца.
    С желание бих се ваксинират, ако това ми даде сигурност поне 80 процента и имунитет една година. Не мога да си обясня желанието на тези които са се инжектирали да го правят отново и отново. Да изпитват омраза и нервност към тези, които не искат да се боцкат.
  • 26 Иван Донев

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Първо: Защо не се напишеш с името си?
    Второ: От къде знаеш коя течност каква е и какво съдържа дадена ваксина или дадено лекарство? Това могат да ти го кажат само и единствено хората, които се занимават с производството на лекарства.
    Треро: Цялата тази статистика с Ковид болните и ваксинираните е силно преувеличена и се насажда мнение в хората по цял свят!
    Четвърто: За да ти дават пари да се ваксинираш значи има нещо не както трябва! Когато едно нещо е хубаво за теб и ти го искаш, обикновено ти самия даваш пари, за да го получиш!
    Пето: Световна пандемия със смъртоносен вирус е тогава, когато на улицата умират хора, а багериста, който рине трупове, умира докато го прави!
    Шесто: Всеки има правото на свободния избор в демократичния свят, в който живеем! Или вече не е демократичен, а тоталитарен с нареждане всеки да си вземе дозата!
    Седмо: Чисто хипотетично - ако един ден след 15-та доза се окаже, че са нарочно сложени тези дози, за да те направят зависим и че не можеш без тях, тогава какво ще кажеш?!
    Осмо: Защо умират твърде много хора от тромбози причинени от ваксините?!
    Девето: Защо от две години почти няма случаи на грип и въобще няма грипни вълни както преди?!
    Десето: Защо от две години насам всички починали са на 90% от Ковид, а няма от други болести, от естествена смърт, от инфаркти и т.н. както преди измислената пандемия?!