Last news in Fakti

26 Януари, 2022 21:45 1 353 0

Джани Инфантино: Извадихте думите ми от контекста!

  • джани инфантино-
  • фифа-
  • световно първенство-
  • африка-
  • мигранти

Президентът на ФИФА застана в защитна позиция, след като редица медии го цитираха, че биеналното Световно първенство ще намали трафика на мигранти от Африка

Джани Инфантино: Извадихте думите ми от контекста! - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на ФИФА Джани Инфантино по-рано днес бе цитиран от редица авторитетни медии по света, че биеналното Световно първенство би намалило трафика на мигранти от Африка по света. Той обаче се видя принуден да коригира думите си, заявявайки, че те са били извадени от контекста и са използвани в друг смисъл.

Думите ми преди Съвета на Европа по-рано днес изглежда, че са били интерпретирани погрешно и са извадени от контекста. Искам да уточня, че в изказването си исках да кажа, че всеки ще бъде в позицията да взема решения, за да се опитаме да подобрим ситуацията за хората по света. Ако те имат повече възможности, включително и хората в Африка, но със сигурност не само там, това ще позволи те да вземат тези решения в собствените си страни. Това е обобщеният ми коментар, който не е директно отнесен към възможността да организираме Световно първенство на всеки две години“, каза Инфантино, цитиран от Twitter акаунта на ФИФА.

За кратко време първото му изказване предизвика сериозни дискусии в мейнстрийм медиите и социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА