Last news in Fakti

30 Януари, 2022 15:40 2 290 4

Себастиан Ожие: Ограбиха Хамилтън, но той ще се върне

  • себастиан ожие-
  • люис хамилтън

„Уважавам много Макс Верстапен – той направи страхотен сезон. В онзи финален състезателен уикенд обаче Люис доминира в надпреварата“, каза французинът

Себастиан Ожие: Ограбиха Хамилтън, но той ще се върне - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Люис Хамилтън бе ограбен в последната надпревара от сезон 2021 – Гран при на Абу Даби, заяви Себастиан Ожие, предава clubs1.bg. Осемкратният WRC шампион сподели в спортно шоу на радио „Монте Карло“ гледната си точка относно станалото във финалния кръг на миналогодишния шампионат на Формула 1. Той коментира дали седемкратният носител на Гран при короната ще продължи да се състезава. Въпросът изниква постоянно от края на миналогодишното F1 първенство досега, тъй като Хамилтън няма абсолютно никакви публични изяви, нито присъства в социалните мрежи.

„Според мен той ще се върне. В момента Люис е в ултра конкурентоспособна среда и е с най-добрия отбор. Ситуацията вероятно е била много трудна за него. Наистина се е чувствал ограбен. Да не се страхуваме да го кажем – Хамилтън беше ограбен“, заяви Ожие.

„Уважавам много Макс Верстапен – той направи страхотен сезон. В онзи финален състезателен уикенд обаче Люис доминира в надпреварата и бе начело до самия ѝ край. За негово съжаление обаче няколко обиколки преди финала се появи прочутата кола за сигурност. По един или друга начин и двамата заслужаваха титлата. Но предвид точно този уикенд, случилото се бе кражба. За Хамилтън със сигурност е трудно да го преглътне.“

Споменатата от Ожие ситуация в момента се анализира от ФИА. Анонимен източник заяви по-рано, че във федерацията първоначално се надявали нещата да се успокоят и вълнението да отшуми. Впоследствие организацията започна проверка на действията от финала на Гран при на Абу Даби. Провеждат се дискусии с шефовете, спортните директори и тийм мениджърите на F1 отборите. Планира се обсъждане и с пилотите.

Вече стана ясно, че ФИА планира сериозни промени в управлението на надпреварите от Формула 1. Това бе потвърдено в интервю на отговарящия за спорта генерален секретар на федерацията Петер Байер. В него той казва също така, че Майкъл Маси е бил уведомен за възможността да загуби поста си на рейс директор. Впоследствие от ФИА пуснаха изявление, че анализът продължава и няма никакви взети решения по случая.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    24 16 Отговор
    Ами, не ограбиха ли Фелипе Маса, когато Хамилтън стана за първи път световен шампион?

    Коментиран от #4

  • 2 Къв е па тоя суляк

    20 12 Отговор
    Като е ограбен да оди в полицията.
  • 3 Sieg

    15 14 Отговор
    Все пак е франсе Ожие, тоест полу човек. 7 години бутаха Хамилтън и помним как викнаха кран за да го вадят от чакъла през 2007 по време на състезание, което беше пълен фарс. Та Ожие добър рали пилот безспорно , но лекомислещ.
  • 4 Радo

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Не, не го ограбиха понеже нямаше как Глок да задържи Хамилтън зад себе си дори и след последните завои при условие,че беше със скапани гъми на мокро! И мен ме е яд още за Масса, но като прегледаш пак състезанието ще видиш, че Глок е в гъбите и едва държи колата последните обиколки!