Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 19:59 806 0

Ман Сити отнесе Фулъм с обрат и е на 1/8-финал във ФА Къп (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • фулъм-
  • фа къп-
  • футбол

Втородивизионният Стоук Сити пък елиминира носителя на купата за 2013 година Уигън Атлетик с 2:

Ман Сити отнесе Фулъм с обрат и е на 1/8-финал във ФА Къп (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Риад Марез се разписа на два пъти за Манчестър Сити, който трябваше да обърне Фулъм за крайното 4:1 и така шампионът на Висшата лига продължи напред към петия кръг на ФА Къп.

Сити, който има девет точки превес на върха в Премиър лийг и няма загуба в домашните турнири от октомври, допусна първи гол, след като исканият от Ливърпул Фабио Карвальо порази вратата на „гражданите“ в началото на мача.

Авансът на лидера в Чемпиъншип оцеля само 90 секунди, когато Марез подаде за Илкай Гюндоган, който успокои нервите на феновете на „Етихад“. Джон Стоунс постави Сити на пътя на победата, след като засече от корнер с глава центриране на Кевин де Бройне.

Марез, който пък пропусна финалните мачове за Купата на африканските нации с Алжир поради провала на страната, не сбърка на два пъти през втората част, оформяйки крайното 4:1 в северозападна Англия.

Четвърт час преди края пък бе отменен гол на Александър Митрович за гостите, който щеше да е под №28 за сръбския стрелец през този сезон. Изненадата на деня поднесе борещият се за мястото си във Висшата лига тим на Норич, който надигра с 1:0 като гост Уулвърхямптън. Единственият гол на "Молиню" падна в продължението на първото полувреме, а негов автор стана Кен МакЛийн.

Втородивизионният Стоук Сити пък елиминира носителя на купата за 2013 година Уигън Атлетик с 2:0. Точни за "грънчарите" бяха Джош Маджа и Джейкъб Браун през двете полувремена.

Още резултати от ФА Къп:

Евертън - Брендфорд 4:1

Кристъл Палас - Хартлипул 2:0

Питърборо - КПР 2:0

Стоук Сити - Уигън 2:0

Уулвърхемптън - Норич 0:1

Хъдърсфийлд - Барнзли 1:0


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА