Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 09:37 1 027 0

Реал Мадрид се поизпоти, но постигна много важна победа над Гранада (ВИДЕО)

  • реал мадрид-
  • гранада-
  • ла лига

Столичани са първи с шест точки пред втория Севиля

Реал Мадрид се поизпоти, но постигна много  важна победа над Гранада (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Реал (Мадрид) се измъчи за 1:0 срещу Гранада на "Сантяго Бернабеу" в мач от 23-ия кръг в Ла Лига. Попадението вкара Марко Асенсио, а тимът му спечели изключително важни три точки в борбата за титлата. Столичани са първи с шест точки пред втория Севиля. Гранада е на 16-а позиция.

Гостите можеха да поведат още в петата минута. Карлос Нева изведе Антонио Пуертас, който шутира, но Куртоа изби с крак. Малко след това хубаво центриране на Тони Кроос от фаул бе засечено с глава от Иско. Топката обаче срещна тялото на защитник. В 13-ата минута Иско върна към нахлуващия на скорост Марко Асенсио, но вратарят Луис Максимиано спаси удара в близкия му ъгъл.

Реал Мадрид се поизпоти, но постигна много  важна победа над Гранада (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Половин час след началото Карлос Нева бе близо до това да си вкара автогол, но уцели напречната греда.

В 33-ата минута ударът на Родриго рикошира в бранител на гостите и излезе в ъглов удар. С наближаването на края на първата част футболистите на Гранада започнаха все по-често да поглежда към вратата на Куртоа.

Реал Мадрид се поизпоти, но постигна много  важна победа над Гранада (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 40-ата минута центриране на Луис Мила отдясно намери непокрития Узуни, който обаче се размина с топката. Последваха силни минути за домакините, като на два пъти вратарят на Гранада трябваше да избива топовни удари на Марко Асенсио и Иско.

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на гостите, дошла след хитър пас Марсело. Резервата Валверде обаче бе изпреварен от стража на Гранада.

В 56-ата минута пред Лука Модрич се откри възможност да завърши, но не успя да намери пролука в сгъстената защита на съперника. В 61-ата минута Асенсио шутира от границата на пеналта, но Максимиано отново спаси.

Реал Мадрид се поизпоти, но постигна много  важна победа над Гранада (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Гранада капитулира в 74-ата минута. Марко Асенсио направи безпомощен блестящия до този момент Максимиано с фамозен шут за 1:0.

Четири минути по-късно, но съдията отмени отсъдената от него дузпа след проверка с VAR. Повторенията показаха, че нарушението срещу Еден Азар е извършено пред наказателното поле, а не вътре в него. Седем минути преди края вратарят на Гранада блесна с феноменален рефлекс, избивайки удар на Марко Асенсио.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА