Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 01:15 1 169 0

Бетис свърши половината от работата си по пътя към финала за Купата на краля

  • бетис-
  • райо валекано-
  • 2:1-
  • купа на краля-
  • полуфинал

Възпитаниците на Мануел Пелегрини постигнаха пълен обрат срещу борбения тим на Райо Валекано

Бетис свърши половината от работата си по пътя към финала за Купата на краля - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Бетис направи първата крачка към класирането си на финала за Купата на краля. Севилци успяха да постигнат победа с 2:1 като гост на Райо Валекано в първия сблъсък между двата тима и така вече е фаворит за продължаване напред към сблъсъка за трофея.

Домакините на "Вайекас" първи откриха резултата още в 5-ата минута, когато Иван Балиу центрира отдясно и Алваро Гарсия с глава вкара за 1:0.

Бетис обаче възстанови равенството в 26-ата минута с гол на Борха Иглесиас. Той получи пред наказателното поле, финтира двама защитници и с мощен шут по земя вкара за 1:1.

Гостите успяха да направят и пълен обрат. Това се случи в 68-ата минута, когато Кристиан Тейо подаде за Уилям Карвальо на границата на пеналта, той промуши топката през краката на съперник и излезе сам срещу вратаря, за да вкара за 1:2.

Така Бетис си тръгна доволен от това гостуване и вече докосва финала. Все пак обаче има да се изиграе и реванш, който ще бъде на 3 март на "Бенито Вийямарин".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА