Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 11:20 3 006 6

Предстои продажба на Берое! Всичко е готово!

  • берое-
  • футбол-
  • продажба

Решението ще бъде взето на заседание на Борда на директорите на холдинга със съгласието и на министъра на енергетиката Александър Николов

Предстои продажба на Берое! Всичко е готово! - 1
Снимка: beroe

Настоящият собственик на Берое ТЕЦ "Марица-изток 2" е готов с документите, които трябва да бъдат изпратени за подготовка на сделката по прехвърляне на акциите на клуба. Изчислена е и стойността на материалните активи, които Берое притежава и които трябва да бъдат заплатени от новия собственик при осъществяване на сделката, съобщава БНР.

Акциите бяха обявени за продажба в края на миналата година. Единствен кандидат за закупуването им е създаденото през януари "Сдружение за подкрепа на футбола - Берое". Още през миналата седмица от там изпратиха писмо с инвестиционно намерение за осъществяване на сделката, одобрението от страна на настоящия собственик се очакваше вчера.

Предстои в следващите дни подготвената вече пълна документация да бъде препратена към Българския енергиен холдинг. Решението ще бъде взето на заседание на Борда на директорите на холдинга със съгласието и на министъра на енергетиката Александър Николов. След получаване на одобрение настоящият собственик ще има право да финализира сделката.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това сдружение

    5 0 Отговор
    С идеална цел ли е? И идеалната цел сигурно е препиране на пари.

    Коментиран от #5

  • 2 111111

    9 0 Отговор
    След като ТЕЦ-2 са определили /изчислили/ материалните активи на Берое - значи става дума за някакви пари все пак.
    Демек - купувача ще трябва да има тези пари. И да ги плати.

    Въпрос едно: Има ли ги купувача тези пари? Щото - ако ги няма... къде е тръгнал. Или купувача може би очаква Живко Динчев да се съгласи да дари акциите - срещу акапелно изпълнение на "Бяла роза" от някой фен на Берое?

    Второ - Купувачат, като купи Берое - какво ще го прави. Ами заплати трябват, ами издръжка на базата, ами осигуровки....
    Такива ми ти работи, Беройци.

    И... не знам дали девизът: "Няма мое. няма твое - всичко е БЕРОЕ!" ще е достатъчен, за да не тръгне заралийския клуб към забвението.

    Тъй че - това Сдружение за подкрепа на футбола не знам дали знае с какво се захваща.
    Стискам палци за Заралии!
    Велик клуб е Берое!
  • 3 Боко Банкя

    6 2 Отговор
    Нема мое, нЕма твое, па нЕма и пАри за Берое!
  • 4 Камилата

    2 3 Отговор
    Аз съм готов да приема обратно в Тетевен или в с. Галата целия отбор на Берое, но имам условие - новия клуб да се казва Олимпик - тире - Берое! Мисля, че идеята е добра. Документите са в касата ми не ги е пипал никой от времето, когато беройци получиха регистрацията на ФК Олимпик Галата.
  • 5 мангизи

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Това сдружение":

    има ли?!Ако не -3та Окръжна ги зове!Жалко за Берое...
  • 6 112

    1 0 Отговор
    Това е началото на края ! Мъките сега започват ! Браво на реалните мисли на 1 !