Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 08:48 4 014 9

Браво: Алберт Попов с много сериозен успех на Зимната олимпиада в Пекин

  • алберт попов-
  • олимпийски игри-
  • пекин 2022-
  • камен златков-
  • слалом

Общото време на Попов от двата манша беше 1:45.15, като след втория манш той завърши на 20 стотни след временния лидер до този момент – швейцарецът Даниел Юл

Браво: Алберт Попов с много сериозен успех на Зимната олимпиада в Пекин - 1
Снимка: БОК, Йордан Петков

Българският алпиец Алберт Попов постигна много сериозен успех на Зимната олимпиада в Пекин. Той финишира на 9-то място в слалома, като показа страхотния си потенциал и ни накара да мечтаем и за повече. Олимпийски шампион стана Клеман Ноел, с време от 1:44.09.

Общото време на Попов от двата манша беше 1:45.15, като след втория манш той завърши на 20 стотни след временния лидер до този момент – швейцарецът Даниел Юл. Попов имаше аванс от 44 стотни пред Юл от първия манш, но ги загуби още на първа контрола и явно съвсем малки детайли му попречиха да се справи още по-добре.

"Стартът ми изяде шансовете за някакво по-предно класиране", коментира Попов след спускането си, макар че всъщност записа голям успех – влизане в топ 10 на слалом на Олимпийски игри.

"Не бях напрегнат, карах супер освободено – цялостно погледнато бих казал, че съм доволен", добави той.

Другият ни алпиец Камен Златков, който след първия манш беше 20-ти, водеше във временното класиране до контрола номер 2, макар и само с 6 стотни – за съжаление обаче той пропусна врата, като премина през единия от коловете и не успя да финишира.

"Да ти хване кол се случва доста често, при мен напоследък по-често, отколкото трябва", каза Златков. Той подчерта, че се е чувствал добре, рискувал е и е искал възможно най-предно класиране, а не средно класиране. "Просто може би трябва да поработя малко върху търпението си", заяви Златков.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 4 Отговор
    НЯКОГА имаше ПОАНГЕЛОВ Пакпадналов Алберт е ГЕРОЙ

    Коментиран от #7

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 8 Отговор
    Добро представяне-Да,но Сериозен успех???Това не е параолимпиада,а олимпиада-разграничавайте ги!Гледахте ли състезанието та сте толкова .......или да си напишем домашното.Надали попов е доволен.Заприличвате ми на ПРосттфесорите пишешти за ковид!Селяни в града продават чесън ,а после в парламента се гнусят от чесън....

    Коментиран от #4

  • 3 Сетиен

    4 7 Отговор
    Поздравления за доброто класиране! За жалост резултатът дойде след специфичните условия при първия манш - при нормална писта и видимост щеше да е 20-25то място. В конкретния случай е без значение, но май не можем да очакваме за в бъдеще от него челни позиции.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Алооо ула

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Като не разбираш не коментирай.Плюскай кюфтаци и си трай

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Много си зле

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сетиен":

    От спорт нищо не разбираш ,но пишеш.

    Коментиран от #9

  • 7 Абе да те питам

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако искаш отговори .Ти етнос ли си ?Че противни глупости пишеш?
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Алооо ула":

    За теб 8мо място е Някакъв Подвиг????Или баламите да дават парата,па....Ние ке ги лъжеме.Отиди в холивуд,там са тези ,като този!Ти да не си от тези Дет се гнусят от Чесън??
  • 9 Точно

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Много си зле":

    пък някакъв форумен плъх ще ми дава определения