26 Февруари, 2022 13:18 2 068 1

Алберт Попов с прилично време в първия манш на слалома в Германия

  • алберт попов-
  • слалом

С най-добро време в първия манш е швейцарецът Танги Неф

Алберт Попов с прилично време в първия манш на слалома в Германия - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Българският скиор Алберт Попов даде 18-о време в първия манш на слалома в Гармиш-Партенкирхен, Германия, пореден кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже.

Другият български представител Камен Златков завърши с 43-то време от финиширалите 48 състезатели, като в стартовата къщичка в днешния ден застанаха общо 71 скиори.

С най-добро време в първия манш е швейцарецът Танги Неф, който пресече финалната линия за 53.46 секунди. Втори на 0.07 секунди се движи норвежецът Хенрик Кристоферсен, а третото място се заема от друг швейцарец в лицето на Лоик Меяр, чийто пасив е 0.08 секунди.

По-сериозно е изоставането на четвъртия Даниел Юл. Швейцарецът е на 0.47 секунди от сънародника си Неф, а пети е австриецът Мануел Фелер на 0.49 секунди. Топ 6 на първия манш се затваря от представителя на домакините Линус Щрасер на 0.57 секунди.

Изоставането на Алберт Попов е 1.55 секунди от времето на Неф, като българинът допусна някои неточности в карането си. Такива обаче направи и олимпийският шампион в дисциплината от Пекин Клеман Ноел. Французинът е 12-и на 1.18 секунди от водача.

Камен Златков пък бе по-бавен от Неф с 2.94 секунди и остана на по-малко от 8 десети от секундата от място в топ 30.

Вторият манш, в който ще участва и Алберт Попов, започва в 13:30 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    БРАВО на АЛБЕРТ ПОПОВ лека полека и на горе