Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 21:28 3 872 6

Тотнъм подчини Ман Сити в здрав мач на "Етихад" (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • тотнъм-
  • висша лига-
  • футбол

Срещата завърши 3:2

Тотнъм подчини Ман Сити в здрав мач на "Етихад" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм победи шампиона на Англия Манчестър Сити с 3:2 на "Етихад" в мач от 26-ия кръг на английската Висша лига. Деян Кулушевски откри в петата минута, а Гюндоган изравни в 34-ата. 15 минути след началото на второто полувреме Хари Кейн даде отново преднина на лондончани. В добавеното време Марез направи 2:2 от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Ромеро, но две минути по-късно Кейн отбеляза трети гол за гостите.

Тотнъм подчини Ман Сити в здрав мач на
Снимка: БГНЕС

Още в петата минута Сон избяга на защитата на "гражданите" и подаде около точката на дузпата на Кулушевски, за когото остана най-лесната част - 0:1 за лондончани.

В средата на полувремето удар на Гюндоган срещна една от гредите на Уго Лорис.

Тотнъм подчини Ман Сити в здрав мач на
Снимка: БГНЕС

Малко след изминаването на половин час игра, слаб удар на Стърлинг от лявото крило изглеждаше, че ще бъде уловено без проблем от Лорис, но френският страж изпусна топката на пътя на Гюндоган и германският халф изравни за радост на домакинските привърженици.

Няколко минути след изравнителното попадение Стърлинг бе намерен на добра позиция, но стреля в тялото на бранител на "шпорите".

Десетина минути след началото на втората част Стърлинг потърси свой съотборник на границата на вратарското поле, но там силите на негов съотборник стигнаха само, колкото да спре топката на място, без да нанесе удар по посока вратата на гостите от Лондон.

Тотнъм подчини Ман Сити в здрав мач на
Снимка: БГНЕС

Точно четвърт час след началото на полувремето фантастичен пас на Сон, бе оползотворен от Кейн, който с едно докосване намери мрежата на Едерсон от 7-8 метра.

Едва няколко минути след попадението си Кейн имаше шанс да увеличи преднината за гостите, но останал очи в очи с Едерсон прати топката в тялото на бразилеца. 60 секунди след намесата на Едерсон, Гюндоган опита фалцов удар от дъгата, но Лорис направи много впечатляващо спасяване.

Тотнъм подчини Ман Сити в здрав мач на
Снимка: БГНЕС

В 73-ата минута гол на Хари Кейн бе отменен заради засада на Кулушевски. Шведът проби добре отдясно, стреля и след няколко рикошета топката се озова в англичанина, който намери мрежата, но ВАР показа нередовното положение на автора на първия гол секунди по-рано.

Във втората минута на доабвеното време Рияд Марез реализира дузпа в горния ляв ъгъл на Лорис, след като минута по-рано Ромеро игра с ръка в наказателното поле при опит за шпагат. Крайното 3:2 оформи Хари Кейн две минути по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    11 6 Отговор
    Селяндурите от Сити и неуравновесения Каталунец без дузпа не остават.

    Коментиран от #2

  • 2 Ivo

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    И без да ги подпира съдията....то не бяха дузпи, то не беше 10 минути продължение, то не беше чудо!Ливърпул ще станат шампиони!Браво на Кейн!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 kieran_tierney

    0 1 Отговор
    Страшен мач за английските стандарти
  • 4 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ivo":

    Я кажи на вас битълсчетата колко дузпи ви свириха( измислени и незаслужени) кога ви направиха шампиони бре....??? Че и мачове с пълен обрат,поне 12...??? Ще има да я миришете още тази титла....дълги години...!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.