Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 14:20 1 029 13

Гран При на Русия под въпрос заради кризата в Украйна

  • формула 1-
  • гранд при на русия-
  • русия-
  • украйна-
  • спорт

Министър председателят на Великобритания Борис Джонсън изрази своето мнение, че провеждането на всякакви международни спортни събития в Русия, предвид инвазията на чужда, независима държава е недопустимо

Гран При на Русия под въпрос заради кризата в Украйна   - 1
Снимка: БГНЕС

Заради кризата в Украйна и съответно наложените санкции срещу руската държава от страна на САЩ, Европейския съюз и Великобритания, тазгодишното издание на Гран При на Русия във Формула 1 е под въпрос.

Въпреки че надпреварата в Сочи е предвидена чак за края на септември, още от сега започнаха призивите към собствениците на спорта, тя да бъде отменена. Гран При на Русия трябва да се проведе три месеца след финала на Шампионската лига по футбол, който трябва да се изиграе в Санкт Петербург.

Министър председателят на Великобритания Борис Джонсън изрази своето мнение, че провеждането на всякакви международни спортни събития в Русия, предвид инвазията на чужда, независима държава е недопустимо. Подобно мнение сподели и министърът на дигитализацията, медиите, културата и спорта на Обединеното кралство Надин Дорис.

Гран При на Русия дебютира във Формула 1 през 2014 година, само осем месеца, след като Руската федерация анексира Крим, което също доведе до санкции срещу Москва. Този път обаче американският президент Джо Байдън се закани за „по-сериозни мерки“ срещу неговия колега Владимир Путин.

Тазгодишното издание на Гран При на Русия трябва да е последното на пистата в Сочи, тъй като от сезон 2023 надпреварата трябва да се премести на „Игора Драйв“ край Санкт Петербург.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    15 7 Отговор
    Гран при на Русия.Москва -- Киев за час.ха ха ха ха
  • 2 ХАХАХАХАХАХ

    16 6 Отговор
    Едва ли животът и здравето на четири милиона руснаци струва и сто гран при-та.

    Коментиран от #13

  • 3 Путин

    10 7 Отговор
    Дотогава Украйна ще е състава на Руската Федерация така че не се притеснявайте от военни действия можете спокойно да го преместите в центъра на Киев това състезание Аз лично ще го открия! Ще запазя място на бенямин нетаняху точно от лявата ми страна в ложата а от дясната ще запазя място за Си Дзин Пин!

    Коментиран от #5

  • 4 Украинците днес изпитват много силна

    4 8 Отговор
    злоба към Русия и местните русофили, които от няколко дена потънаха в дън земя ! Дано и нашите да се скрият, че вече не се траят ! Върховната Рада на Украйна е приела закон за свободното владение от гражданите на огнестрелно оръжие.
  • 5 МДАА

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    Натаняху отдавна не управлява...

    Коментиран от #12

  • 6 Х@йло

    1 3 Отговор
    Спакойна таваришчи . Ше се пуснем с буханки !
  • 7 Faith No More

    9 2 Отговор
    По тази логика не трябва ли да се бойкотира и САЩ за Виетнам , Ирак , Либия , Сирия , Афганистан ?

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Юмжагийн

    2 0 Отговор
    Кога ще има Гран При на Банкя ? Че човекът с джипката да участва !
  • 10 да питам

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Faith No More":

    Що ?! Там има ли Гран При ...

    Коментиран от #11

  • 11 Хайде

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "да питам":

    Ами провери!
  • 12 Путин

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "МДАА":

    Тогава ще запазим мястото за Стивън Сегал и Жерар Депардийо Надявам се че и двамата обичат моторните спортове! Пък този новия на Израел дето не му знам името не е лошо да се обади да го вместя в графика и да му дам благословия и да му науча името защото още не му го знам! Само дами понамалее графика с евролидери и веднага ще го вместя и него да се представи!
  • 13 Анонимник

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Особено с тези падащи рейтинги и здрави съмнения за активно "лансиране" на определени шофьорчета :D
    Ако не друго от ФИА ще демонстрират последователност, като също така премахнат състезанията в ... Охо, ще бъде дълъг списък :D
    1 Бахрейн - за продължаващото погазване на човешките права (и чат-пат за убийство на протестиращи с американско оръжие)
    2 Саудитска арабия - продължаващият конфликт/окупация на Йемен, финансиране на тероризъм, убийства на журналисти...
    3 Австралия - лагерите за задържане и обработка на бежанци и незаконни имигранти (често сравнявани с концентрационни)
    5 Маями - доставки за оръжие на режими, нарушаващи правата на човека (за които уж са се загрижили) като Египет и Саудитска Арабия, всичките глупости правени от ЦРУ....
    6 Барселона ... Същата Барселона, където Испания погази волята на Каталунците за създване на отделна държава, като за което погна и бая политици без съд и присъда
    8 Баку? След глупостите в Нагорно-Карабах?
    9 Канада? Стига да не му свирят с клаксон на премиерчето, че иначе в затвора и със запорирани сметки
    ....
    -----
    Е, или просто ще се надяват докато дойде времето на състезанието хората да са забравили за всичко, както светът забрави за Кашноги :D