Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 00:00 2 007 0

Ливърпул разкъса безпомощния Лийдс

  • ливърпул-
  • лийдс

„Мърсисайдци“ спечелиха само с 6 гола разлика

Ливърпул разкъса безпомощния Лийдс - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул не остави никакви шансове на Лийдс Юнайтед в изиграването на отложения им мач от 19 кръг във Висшата лига. Тимът на Юрген Клоп спечели само с 6:0, но можеше да спокойно да регистрира и някой рекорд с оглед безбройните положения пред Йоан Мелие.

Мохамед Салах вкара две дузпи през първата част и асистира за гола на Жоел Матип, за да натрупат аванс от 3 гола за своя тим.

В края на срещата Садио Мане също се разписа на два пъти, а Върджил ван Дайк оформи крайното 6:0 за кандидат-шампионите.

Стражът на „белите“ направи цели 9 спасявания, превръщайки се в на практика единственият адекватен футболист на Марсело Биелса на терена.

Ливърпул вече е само на 3 точки зад Манчестър Сити в преследването на първото място с оглед факта, че и двата гранда са изиграли по 26 кръга.

Лийдс пък вече официално се замеси в борбата за оцеляване след четирите поредни мача без успех.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА