Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 11:02 1 282 1

УЕФА с важни разяснения за жребиите в евротурнирите

  • лига европа-
  • лига на конференциите-
  • жребий-
  • футбол

Жребият за осминафиналите на Лига Европа ще се тегли днес в централата на УЕФА в Нион от 13:00 часа българско време

УЕФА с важни разяснения за жребиите в евротурнирите - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА използва официалния си сайт, за да даде важни разяснения за предстоящите днес жребии за осминафиналите на Лига Европа и Лигата на конференциите.

От съобщението става ясно, че отбори от една и съща държава не може да се изправят един срещу друг. Няма обаче информация дали тимове, които бяха заедно в една група от първата фаза на турнирите ще могат да се паднат в осминафинална двойка. Това би трябвало да означава, че подобно ограничение няма и например Брага и Цървена звезда, които бяха в една група от Лига Европа с Лудогорец, може да се паднат един срещу друг. Същото се отнася и за Рома и Бодьо/Глимт, които в групите на Лигата на конференциите, бяха заедно с ЦСКА.

Жребият за осминафиналите на Лига Европа ще се тегли днес в централата на УЕФА в Нион от 13:00 часа българско време. Час по-късно ще се проведе и определянето на осминафиналните двойки от Лигата на конференциите.

Първите осминафинални мачове ще се играят на 10 март, а реваншите седмица по-късно. Поставените отбори ще бъдат домакини в реваншите. Порто и Бетис обаче, ще играят своите първи срещи на 9 март, за да се разминат с домакинските срещи на Брага и Севиля.

ЛИГА ЕВРОПА
Поставени: Цървена звезда (Сърбия), Айнтрахт Франкфурт (Германия), Галатасарай (Турция), Байер Леверкузен (Германия), Лион (Франция), Монако (Франция), Спартак Москва (Русия), Уест Хям (Англия)
Непоставени: Аталанта (Италия), Барселона (Испания), Бетис (Испания), Брага (Португалия), РазенБалшпорт Лайпциг (Германия), Порто (Португалия), Рейнджърс (Шотландия), Севиля (Испания)

ЛИГА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ
Поставени: АЗ Алкмаар (Нидерландия), Базел (Швейцария), ФК Копенхаген (Дания), Фейенорд (Нидерландия), Гент (Белгия), ЛАСК Линц (Австрия), Рен (Франция), Рома (Италия)
Непоставени: Бодьо/Глимт (Норвегия), Лестър (Англия), Марсилия (Франция), ПАОК (Гърция), Партизан (Сърбия), ПСВ Айндховен (Нидерландия), Славия Прага (Чехия), Витес (Нидерландия)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хомосапиенс

    0 1 Отговор
    Изхвърлете руските отбори.