Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 13:27 2 151 3

Сурово наказание за тенисист, скочил на съдията

  • александър зверев-
  • тенис-
  • тенис на корт

Олимпийският шампион от Токио няколко пъти удари с ракетата си стола на главния съдия на мача, докато той още седеше на него, за което бе отстранен от индивидуално участие в надпреварата

Сурово наказание за тенисист, скочил на съдията - 1
Снимка: БГНЕС

Германският тенисист Александър Зверев бе глобен и му бяха отнети точките за ранглистата, спечелени на турнира в Акапулко, след предизвикания от него инцидент на мача на двойки.

Олимпийският шампион от Токио няколко пъти удари с ракетата си стола на главния съдия на мача, докато той още седеше на него, за което бе отстранен от индивидуално участие в надпреварата. Това стана след загубата му на двойки с партньора му от Бразилия Марсело Мело, като двата загубиха от тандема Лойд Гласпул (Великобритания) и Хари Хелиоваара (Финландия).

От АТП обявиха, че 24-годишният Зверев е глобен с 40 000 долара, ще му бъде отнета печалбата от малко над 30 000 долара и ще загуби точките си от турнира в Акапулко за световната ранглиста. Ще има и разследване срещу него.

Зверев трябваше да играе на сингъл срещу германеца Петер Гойовчик, който обаче се класира директно за четвъртфиналите след неговата дисквалификация.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално е

    3 0 Отговор
    Умиращите от срам, сега дето срещнат руснак ще му разгонват фамилията!
  • 2 Мимч

    4 0 Отговор
    Нито Зверев, нито Гойовчик е германец...
  • 3 дзг

    5 0 Отговор
    Озверил се е малко на съдията.