Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 09:33 5 552 2

Надал разби "взел главата" на Гришо в Акапулко!

  • рафаел надал-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • стефан козлов-
  • акапулко

По този начин испанецът подобри рекорда си за най-добър старт на сезон в своята кариера, като вече има 12 победи и нито една загуба през 2022 година

Надал разби "взел главата" на Гришо в Акапулко! - 1
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 500 в Акапулко, след като победи американеца Стефан Козлов с 6-0, 6-3 в мач от втория кръг на надпреварата. По този начин испанецът подобри рекорда си за най-добър старт на сезон в своята кариера, като вече има 12 победи и нито една загуба през 2022 година.

Козлов, който в миналия кръг победи Григор Димитров след маратонски мач, днес нямаше сили да се противопостави срещу световния номер 5, който спечели 10 от първите 11 гейма, за да си подсигури успеха, дошъл след час и 16 минути игра.

„Винаги е важно да спечелиш възможно най-бързо, но най-важното е изобщо да спечелиш. Днес беше в два сета, което е страхотна новина, така че ще се опитам да се възстановя за утрешния мач срещу тежък опонент“, коментира след победата

Надал. За място на полуфиналите той ще спори с друг американец - Томи Пол, който победи сърбина Душан Лайович със 7-6(6), 2-6, 7-5.

Световният номер 2 в мъжкия тенис Даниил Медведев, който се е устремил към върха, победи с лекота Пабло Андухар с 6:1, 6:2 на турнира в Акапулко от категория АТП 500 с награден фонд от 1 678 065 долара. Руснакът разчиташе основно на мощния си сервис, като испанецът не успя нито веднъж да го пробие, което направи разликата в мача.

В следващия кръг Медведев ще се срещне с японеца Йошито Нишиока, който изненадващо се справи с поставения под номер 7 в схемата на турнира Тейлър Фриц с 3:6, 6:4, 6:2.

В останалите мачове американецът Маркос Хирон победи поставения под номер 8 в схемата Пабло Кареньо Буста с 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4) за 2:52 минути. За разлика от този маратонски мач Стефанос Циципас остана само 49 минути на корта при победата си над американеца Джефри Уолф с 6:1, 6:0. Британецът Камерън Нори пък се справи с гиганта от САЩ Джон Иснър с 6:7 (2), 6:3, 6:4.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Раданч Татлъту

    3 1 Отговор
    Бравос на Надал!Отмъстил е за гаврите на които подлагат нашта Гришня!🥳🤡👍