Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 19:01 1 202 1

Челси спечели лондонско дерби (ВИДЕО)

  • челси-
  • кристъл палас-
  • висша лига-
  • футбол

"Сините" биха с 1:0 Кристъл Палас с гол на Хаким Зиеш минута преди края

Челси спечели лондонско дерби (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Челси стигна до победа с 1:0 при гостуването си на Кристъл Палас в лондонско дерби. Отборът на Томас Тухел имаше проблеми, създаде малко положения и бе затруднен от съперника, но минута преди края на редовното време Хаким Зиеш се разписа и донесе трите точки на "сините".

Домакините стартираха уверено и бързо показаха, че могат да затруднят съперника. Първата опасна ситуация бе пред Менди. Вилфрид Заха напредна и навлезе в наказателното поле, но се забави с решението какво да прави и загуби топката. В седмата минута. Заха намери Майкъл Олис на добра позиция и той можеше да открие резултата. Той стреля по диагонала, но топката мина покрай вратата.

Челси спечели лондонско дерби (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Тези ситуации накараха Челси да реагира. След центриране на Зиеш топката стигна до Пулишич, който бе непокрит. От трудна позиция той прати топката над вратата. В 11-ата минута Рюдигер отправи страхотен удар от дистанция, а Гуаита се отличи с великолепно спасяване. Н'Голо Канте имаше отлична възможност да изведе гостите напред в 20-ата минута. Французинът бе изведен сам срещу вратаря от Сар, но стреля право във вратаря.

Тимът на Тухел имаше сериозно предимство по отношение владеенето на топката, но не стигаше до реални опасности пред вратата на съперника. След половин час игра попадение на Лукаку бе отменено поради засада. Палас успяваше да неутрализира атаките на "сините" и в самия край на първата част стигна до шанс да поведе. Заха бе изведен от Олис и стреля от малък ъгъл. Ударът не бе лош, но топката мина покрай лявата греда.

Челси спечели лондонско дерби (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Отборът на Патрик Виейра започна по-силно и организира няколко бързи атаки. При една от тях Аю се озова на добра позиция след подхлъзване на Сар, но не успя да овладее топката. Двубоят се превърна в битка, а чистите положения липсваха в следващите минути.

В 75-ата минута играчите на Челси стигнаха до гол, но той бе отменен поради засада. Удар на Лукаку бе отразен от Гуаита, а Зиеш прати топката в мрежата при добавката. Белгиецът обаче бе в засада при извеждащото подаване към него. "Сините" опитаха да натиснат, но домакините бяха отлично организирани и не им позволиха.

Челси спечели лондонско дерби (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Минута преди края Челси успя да стигне до така важния гол. Центриране на Маркос Алонсо стигна до Зиеш, който с отличен, прецизен удар от въздуха насочи топката към мрежата. В добавеното време Палас стигна до положение, но Заха стреля покрай вратата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    0 0 Отговор
    имахме късмет да се измъкнем. макар че имахме и други положения, отменен гол за засада и пр. отборът изглеждаше уморен след тежката седмица.