4 Март, 2022 18:47 1 831 4

Шефът на Мерцедес направи интересно изказване за Верстапен

  • тото волф-
  • ред бул-
  • макс верстапен

„Съчувствам на Макс. Въпреки всички тези събития той заслужава световния шампионат“, каза Тото Волф

Шефът на Мерцедес направи интересно изказване за Верстапен - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Тото Волф определи Верстапен като длъжник на Ред Бул. Според австриеца близките отношения между спортния директор на австрийците Джонатан Уитли и Майкъл Маси са оказали влияние върху решението на австралиеца по време на Гран при на Абу Даби през 2021.

В новия документален филм на Скай Спортс „Дуел: Хамилтън срещу Верстапен“ Волф смята, че събитията в спорната Гран при на Абу Даби и предпоследното състезание за сезона в Саудитска Арабия имат твърде много прилики помежду си. Според него Маси е сключил „сделка“ със спортния директор на Ред Бул Джонатан Уитли за позицията на Верстапен на стартовата решетка при рестартирането на състезанията на Яс Марина и в Джеда.

„Джонатан Уитли си е свършил работата. Той използва Майкъл Маси не само в Абу Даби, но и преди това. Верстапен е длъжник на Ред Бул.“, каза Волф.

Волф никога повече не иска да разговаря с бившия рейс директор.

Решенията, взети по време на периода на автомобил за сигурност в последните обиколки на Гран при на Абу Даби, позволиха на Верстапен да изпревари Люис Хамилтън в последната обиколка. По този начин пилотът на Ред Бул спечели световното първенство.

След разследване на събитията от страна на ФИА се стигна до уволнението на Маси.

Междувременно Волф каза, че се надява да „продължи напред“ след случилото се, но няма никакво желание да разговаря с Маси.

„Не сме говорили след състезанието в Абу Даби. Никога повече не бих общувал с него“, добави шефът на Мерцедес.

Волф обаче смята, че той е бил „жертва“ на структурата на управление на състезанието, която оттогава е претърпяла промени в рамките на разследването на новия президент на ФИА.

„Решенията му бяха грешни и съм сигурен, че съжалява за тях„, обясни австриецът. Проблемът със структурата трябваше да бъде видян от ФИА много по-рано.“

Австриецът продължава да е ядосан от случилото се в средата на декември. Все пак той призна, че Верстапен заслужава титлата си.

„Съчувствам на Макс. Въпреки всички тези събития той заслужава световния шампионат“, приключи Тото Волф.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    2 3 Отговор
    Само където хвърли слушалките.
  • 2 Aлфа Вълкът

    2 6 Отговор
    И твоите отношения с Хамилтън ме съмняват, нещо много се изнежи мармозетката ти последните години!
    Да не му посягаш а, фашага!
  • 3 Саймън Каза

    1 1 Отговор
    Нагъл лъжец,интригант и манипулатор…..тото
  • 4 Ацо

    0 1 Отговор
    Е тоя не спря да дъвче! Ама Маси що не вземе да го осъди ,смятам че може да вземе добри пари от дебелата му сметка!