6 Март, 2022 12:16 967 3

Анализатор в Ботев Пд се крие от бомбардировките в Украйна

  • виталий лехенченко-
  • футбол-
  • украйна-
  • ботев пловдив

Седим си в мазето, на улицата сирените вият вече час и половина

Анализатор в Ботев Пд се крие от бомбардировките в Украйна - 1
Снимка:

Анализаторът на Ботев Пловдив Виталий Лехенченко вече осем дни се укрива в мазе в родния си град Чернигов заради обстановката в Украйна след нахлуването на руски войски на територията на страната. Това стана ясно от публикация на неговата съпруга Олга Соловьова във „Фейсбук“.

„Седим си в мазето, на улицата сирените вият вече час и половина. Самолетите прелитат над главите ни, чуваме бомбардировката. Осем дни вече сме в мазетата. Това е руският мир (свят)…“, написа Соловьова в социалната мрежа (б.ред. - руската дума мир на български означава, както мир, така и свят).

Трябва да се отбележи, че публикацията ѝ е от 3 март. Тогава тя сподели снимки и от разрушени сгради в Чернигов, който цяла седмица е подложен на ожесточен обстрел с ракети и артилерия от руските сили. Оттогава Соловьова няма нови публикации във Фейсбук.

Виталий Лехенченко е роден на 13 октомври 1980 г. в Чернигов, където се беше прибрал след края на зимната подготовка на "канарчетата". Началото на военните действия на украинската територия му попречиха да се завърне в България. Като украински гражданин той подлежи на мобилизация и е длъжен да не напуска страната. Освен това има и военно образование от Харковския институт на военно-въздушните сили.

Лехенченко беше представен като част от щаба на Азрудин Валентич в Ботев Пловдив на 16 декември. При „канарчетата“ заема длъжността на главен анализатор. Преди това е изпълнявал подобна длъжност в Шахтьор Донецк.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дух на стерва

    2 0 Отговор
    Изгелжда здрав и прав, защо се крие при жените. Да хване пушката и да иде да се бие.
  • 2 Българка

    2 3 Отговор
    Тъжно, потресаващо 2022г. в Европа такова непредизвикано кръвопролитие! Руският нашественик подарява на "освободените" бомби, смърт, разруха
  • 3 Механик

    1 0 Отговор
    Вече седммица се крия в мазето! Голям съм мъж и родолюбец!