Last news in Fakti

6 Март, 2022 14:12 1 279 12

Българският олимпийски комитет предложи помощ на украинските спортисти

  • бок-
  • стефка костадинова-
  • уок-
  • сергей бубка-
  • украйна-
  • бежанци-
  • украинци-
  • българският олимпийски комитет

Това стана след телефонен разговор на председателя на БОК Стефка Костадинова с нейния колега президента на УОК Сергей Бубка

Българският олимпийски комитет предложи помощ на украинските спортисти - 1
Снимка:

Българският олимпийски комитет предложи помощ на украинските спортисти. Това стана след телефонен разговор на председателя на БОК Стефка Костадинова с нейния колега президента на УОК Сергей Бубка. Двамата са дългогодишни приятели още от периода на състезателната им дейност, когато десетилетия наред бяха недостижими за останалите в своите дисциплини.

Костадинова е изказала съпричастност със страданията на украинския народ и е запитала Бубка дала има необходимост от помощ от страна на българското олимпийско семейство. Предложено е съдействие за осигуряване на подготвителни лагери за украински спортисти у нас.

От своя страна Сергей Бубка е благодарил за топлите думи и подкрепата, като е обещал да съдейства за пристигането на украински спортисти за тренировъчни лагери в България. Сред състезателите особено популярна и желана е високопланинската база Белмекен, където често провеждат подготовката си най-добрите украински атлети.

Сергей Бубка е сред най-влиятелните личности в световния спорт. Преди два дни легендарният състезател на овчарски скок бе определен от МОК за координатор на хуманитарната помощ от международната олимпийска общност към Украйна.

"С подкрепата на Олимпийска солидарност в Лозана и неговия екип в НОК в Украйна, г-н Бубка ще ръководи разпределението на помощта към украинската общност и спортното движение. За да улесним тази задача ще започнем да събираме информация за местонахождението на тези членове на украинската олимпийска общност, както и за текущите инициативи и подкрепа," обяви в петък президентът на МОК Томас Бах.

Бубка, който е олимпийски и десеткратен световен шампион, е много силно свързан с България. Освен дългогодишното приятелство със Стефка Костадинова, украинската спортна легенда бе чест гост на страната при възстановяването след състезателните сезони. Той обича да посещава и прочутите български лечебни и спа центрове.

Бубка бе кандидат за президент на МОК на последните избори, спечелени от Томас Бах през 2013 година. Украинецът е подобрявал 35 пъти планетарните рекорди в овчарския скок, а днес е една от най-авторитетните личности в световния спорт.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    5 2 Отговор
    Опаа..
  • 2 Последния Софиянец

    20 3 Отговор
    Много щедра тая Стефка с нашите пари.

    Коментиран от #8

  • 3 С чужда

    21 0 Отговор
    пита..... Милиарди заминаха по черни канали чрез спорта , голям процент чрез строителството ! Нали мъжа ѝ , "предприемач" като Плевня , със същата компетентност !
  • 4 Чук и Гек

    8 2 Отговор
    Баскетболистките от Украйна, които бяха на турне в Турция и заседнаха в Пловдив, поради изстъпленията на нацистите, тук ли са още?Дайте да видим колко са високи!
  • 5 Естествено

    16 0 Отговор
    Мутрите се поддържат един друг
  • 6 Елена

    4 1 Отговор
    Писах го, ще го повторя и ще го потретя. Гимнастиката за лицето и правилният масаж на мускулите на лицето правят чудеса. Гимнастиката за тялото и гимнастиката на лицето са две различни неща. Ето ти една свръх талантлива спортистка без грам излишно тегло, но с увиснали бузки. Стефчето е симпатяга, но я използвам в момента само, за да ви отворя очите за гимнастика на лицето, мили дами и защо не .- мили господа!
    Ами масажирайте си муцунките бе, хора. Правете като мен. Съветите не ми свидят.
  • 7 КОГА

    10 0 Отговор
    Ще помогнете на БГ спортистите и ще спрете да крадете лицемери такива затова сме на това дередже дупедавци
  • 8 Смях

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И против тази жена ли намери какво да кажеш ?
    Я виж там ресторанта , прасенцето ще изгори.

    Коментиран от #12

  • 9 Дън Бай

    4 0 Отговор
    Стефка с едната си мозъчна клетка!
  • 10 пак припомням

    2 0 Отговор
    И двамата бяха в Пекин. И двамата не взеха участие в скоковете, но все пак Украйна измъкна един сребърен медал.
  • 11 Чочо

    4 0 Отговор
    То щото вие извадихте супер шампиони,че ще помагате и на други.
    Вършете си вашата раъ....не сте благодетели,а инвестирайте в българските спортисти!!!!!
  • 12 Откъде пари за прасенце, човек...

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Смях":

    вече само бъркани яйца и яйца на очи се предлагат там, щото авера му Кики, с когото щяха да управляват със 150 дупетати му вдигна данъците, олиото,газта и бензина,а доскоро заради зелените фашистикати нямаше клиенти... Продължаваме Продажбата след герберастите.