Last news in Fakti

6 Март, 2022 14:47 1 870 2

Ferrari очаква преобразен Mercedes

  • mercedes-
  • ferrari-
  • формула 1-
  • матиа биното

Сигурен съм, че в развитието на новата кола Mercedes ще имат аванс от два или три месеца пред нас, когато се съберем за тестовете в Бахрейн

Ferrari очаква преобразен Mercedes - 1
Снимка: БГНЕС

Новият автомобил на Mercedes - W13, ще се появи на вторите тестове преди началото на сезона в Бахрейн с много сериозни промени, което означава, че резултатите, постигнати от отборите в Барселона, няма как да са показателни за възможностите им. Това заяви шефът на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното.

Скудерията записа успешен първи предсезонен тест - Шарл Леклер и Карлос Сайнц бяха в челото на класирането, а колата на Ferrari навъртя най-много обиколки в първата сесия. Това накара Люис Хамилтън и Джордж Ръсел да прогнозират, че италианският тим ще е много силен през новия сезон.

Биното обаче прогнозира сериозни промени и подобрения в W13, което може да е окаже причина за безпокойство у съперниците на германския тим.

“Сигурен съм, че в развитието на новата кола Mercedes ще имат аванс от два или три месеца пред нас, когато се съберем за тестовете в Бахрейн - обясни Биното. - Затова мисля, че е трудно да преценим представянето и съотношението на силите между отборите. Ние трябва да сме доволни от километрите, които записахме, както и от информацията, която събрахме.”

В началото на 2019 година Mercedes използва подобна стратегия - колата, която се появи на последните тестове преди началото на сезона имаше много сериозни разлики с версията на автомобила, която започна подготовката за кампанията. Разликите бяха толкова големи, че много анализатори обясниха, че автомобилът за началото на сезон 2019 е бил едва ли не В-версия на вече показания болид.

Ferrari представи последните си сериозни подобрения по колата за Гран при на Великобритания миналата година и до края на сезона развитието на автомобила на практика беше замразено. Обяснението за това е желанието на Биното и екипът му тимът да може максимално рано да отдели колкото се може повече ресурси за развитието на автомобила за новия сезон - F1-75.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много стар новина

    5 0 Отговор
    Извадена от контекста и думите на Билото са в отговор на Хамилтън. Поне снимка на тас годишната кола да бях те сложили.
  • 2 Да, сега след цветовете на дъгата

    2 0 Отговор
    призивите за ваксинациии със снимка и инжекция , живота на лилавите имало значение, мерджаните ще бъдат оцветени в синьо и жълто с пречупени кръстове, в знак на съпричастност към поредната кауза на новия ред... Цирка е пълен, вятър отнесе купола и лъснаха з@дниците на участниците. Това не е Ф1...