Last news in Fakti

13 Март, 2022 11:45 2 520 5

Ето го новия герой в българския футбол, спасил живота на играч

  • вихрен сандански-
  • трета лига-
  • футбол-
  • петър добринков-
  • красимир костов

Само навременната намеса на фелдшера Красимир Костов е спасила живота на Добринков

Ето го новия герой в българския футбол, спасил живота на играч - 1
Снимка:

Третодивизионният Вихрен (Сандански) използва профила си във „Фейсбук“, за да покаже героя на българския футбол, който вчера спаси живота на футболист от тима.

По време на мача от Югозападната Трета лига срещу Пирин II (Благоевград) играчът на домакините Петър Добринков загуби съзнание още във втората минута след въздушен сблъсък.

Само навременната намеса на фелдшера Красимир Костов е спасила живота на Добринков, обявиха от Вихрен. От клуба допълниха, че футболистът е преминал обстоен преглед в МБАЛ Югозападна болница.

Съдията на мача Мартин Марков пък забави подновяването на играта, докато изчака завръщането на дежурната линейка на стадиона. Срещата в Сандански завърши при резултат 2:2.

Както е известно, през лятото лекарят на Лудогорец Валентин Великов имаше важна роля при спасяването на живота на датския футболист Кристиан Ериксен, който изпадна в безсъзнание на мач от Евро 2020 срещу Финландия.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стършел

    16 0 Отговор
    Браво на фелдшера! Да е жив и здрав!
  • 2 Гост

    3 3 Отговор
    С колко пъти е ваксиниран?
  • 3 München

    14 0 Отговор
    Познавам го човека, той си е истински доктор, помага на много хора, да си жив и здрав, Краси!!!
  • 4 Знайко

    5 0 Отговор
    Живеем във времена, когато хората(лекари, медицински сестри, полицаи пожарникари, чиновници, министри...), които си вършат работата, за която обществото им плаща заплати. Са обявявани за герои и награждавани с ПАРИ от държавата за това, че си вършат работата или за това, че са на някаква измислена "първа линия". Живеем във времена, когато едните, които си вършат съвестно работата и другите, които нищо не вършат освен да се чешат по празните кратуни получават еднакви заплати. И държавата също не си върши работата и не иска да съкращава излишните заплатополучатели и да уволнява некадърниците причиняващи голяма вреда на обществото вместо полза .
  • 5 Алито от София

    1 0 Отговор
    Евала на фелшера, добра свършена работа щом е спасило това младо момче, а за коментара на знайко, тя държавата плаща и на хора които не си вършат работата, или не са се хващали за такава, но този фелшер си е свършил работата професионално, както и лекаря на Славия, трябва да уважаваме такива хора, не знаем кога и на някой от нас може да му потрябва такива помощ