Last news in Fakti

13 Март, 2022 21:12 1 325 0

Борусия Дортмунд записа много трудна победа срещу водения от българин Арминия

  • борусия дортмунд-
  • илия груев-
  • арминия-
  • бундеслига-
  • футбол

Единственото попадение реализира Мариус Волф в 21-ата минута

Борусия Дортмунд записа много трудна победа  срещу водения от българин Арминия - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд записа много трудна победа с минималното 1:0 срещу гостуващия на „Сигнал Идуна Парк“ тим на Арминия Билефелд в среща от 26-ия кръг на германската Бундеслига. Единственото попадение реализира Мариус Волф в 21-ата минута.

Двубоят не мина и без българско участие, защото за този мач начело на гостуващия тим беше Илия Груев. Българинът е помощник-треньор в Арминия, но се наложи днес да води отбора, защото наставникът Франк Крамер е заразен с коронавирус, както и още шестима играчи на състава на гостите.

Отборът на Арминия обаче се представи добре под ръководството на Груев, като създаде няколко възможности за гол, но в крайна сметка не успя да реализира и остава точно над опасната зона.

Домакините влязоха в мача без 10 основни играчи, в това число звездата Ерлинг Халанд, капитана Марко Ройс и цялата титулярна отбрана, но въпреки това стигнаха до успеха с гол на Мариус Волф в 21-вата минута.

Десетина минути след гола "жълто-черните" на два пъти имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени, а през второто полувреме удар на Дониел Мален срещна напречната греда на вратата на Арминия.

С успеха воденият от Марко Розе тим на Борусия събра 53 точки и изостава със 7 от лидера Байерн Мюнхен, който е и с мач повече. През второто полувреме в игра за Дортмунд се завърна Ерлинг Халанд, който заради травма не беше играл от 22 януари насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА