Last news in Fakti

14 Март, 2022 20:00 2 007 3

Бившият промоутър на „Кобрата“ с история за 150 шота текила при първото си посещение в София (ВИДЕО)

  • кубрат пулев-
  • кале зауерланд-
  • бокс-
  • текила

Германецът определено не е очаквал вечерта му да се развие по подобен начин

Бившият промоутър на „Кобрата“ с история за 150 шота текила при първото си посещение в София (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев без никакво съмнение е най-успешният български боксьор на професионалния ринг. Той стигна на два пъти до мач за световната титла и макар това да се оказаха единствените две поражения в кариерата му, „Кобрата“ си остава една съвременна икона на спорта у нас. Характерът му обаче е това, което едновременно го движи напред и дърпа назад. Едно видео на бившия му промоутър Кале Зауерланд от 2020 г. показва до голяма степен точно това.

Германецът е запитан от Boxing Socia за спомените си от дните, в които работеше с българина, а той си спомни една история от първото си посещение в София.

Зауерланд споделя, че Кубрат го е завел на клуб след един от ангажиментите им и там го е поканил на разпивка. Очакванията на мениджъра са били за наздравица на по бира, но вместо това сервитьорката им е донесла табла с около 150 шота текила. Именно тогава той е разбрал, че насреща си има един смелчага, който не би се спрял пред нищо, за да прави нещата по свой си начин.

Двамата с Пулев в крайна сметка успяват да уредят мач за поясите на Владимир Кличко, но българинът загуби през 2014 г. с нокаут в 5 рунд. 6 години по-късно „Кобрата“ е част от екипа на Боб Аръм, когато получава втората си възможност срещу Антъни Джошуа, но отново е победен с нокаут в 9 рунд. Това са единствените две поражения в кариерата му, но фактът, че през май ще навърши 41 години означава, че дните му на боксовия ринг изглеждат преброени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига

    10 0 Отговор
    Някой да каже на Пулев да спре защото почна да се излагаш
  • 2 Люси

    4 0 Отговор
    Пак ще яде бой
  • 3 Джордже Балашевич

    1 0 Отговор
    Дали харесвате Кубрат Пулев или не, няма никакво значение! Факт е, че това е най - успелият български боксьор в международния бокс! Факт, който поставя точка на всякакви празни приказки по негов адрес. Не съм фен на Кубрат Пулев, но му благодаря за това което прави за България! Благодаря!