Last news in Fakti

21 Март, 2022 11:02 5 248 1

Роман Абрамович отмъщава с фалит за Челси?

  • роман абрамович-
  • челси-
  • висша лига-
  • футбол-
  • фалит

Роман Абрамович е намекнал, че по никакъв начин няма да продава клуба на американци и британци заради санкциите, които му бяха наложени

Съществува много сериозна вероятност отборът на Челси да попадне под администрация заради войната в Украйна. Финансовият благодетел на клуба Роман Абрамович е намекнал, че по никакъв начин няма да продава клуба на американци и британци заради санкциите, които му бяха наложени. В същото време правителството в Лондон било твърдо против офертата на консорциума от Саудитска Арабия.

Така всички сериозни оферти попадат под удар и след броени дни тимът, който продължава да мачка, след като Абрамович бе отстранен, да попадне под администрация, пише „Daily Mail“.

Преди това дори имаше вариант сделката, която се движи от американска банка, избрана лично от Абрамович, да приключи до 2 април, когато е следващият двубой на лондончани в първенството заради предстоящата пауза заради националните отбори.

Един от консорциумите, които искат клуба, пък бе ударен от връзка с опандизен руски олигарх. Става въпрос за този, в който са замесени шефът на световната атлетика лорд Себастиан Коу и бившият шеф на „Бритиш Еъруейс“ сър Мартин Бротън.

Според депутата Крис Брайънт фирмата на Себ Коу е продължила да продава скъпи билети за различни състезания на руския олигарх Андрей Черняков, който бе осъден във Великобритания за измами на стойност 150 милиона лири.

В момента олигархът се намира в затвор в Москва, след като бе екстрадиран от Полша в Русия, за да отговаря за парите, които е задигнал от ВТБ или „Внешторговбанк“.

Правителството на Борис Джонсън следи доста отблизо сделката и трябва да даде крайно одобрение за нея.

Така напред излиза консорциумът на швейцарския милиардер Хансйорг Вис, американеца Тод Бьоли, героя от филма „Мънибол“ и Джонатън Голстийн. Те са получили подкрепата на калифорнийския инвестиционен фонд „Клиърлейк Кепитъл“, който управлява активи от над 60 милиарда долара по цял свят и банката „Голдман Сакс“.

Те са и тези, които искат да приключат светкавично сделката, но все пак офертата трябва да бъде приета от Абрамович.

В същото време легендата на клуба Джон Тери обяви, че е водил доста успешни преговори с всички евентуални купувачи от името на своя консорциум, който иска 10% от акциите след сделката. Тери направи фирмата „Истински сини“, в която да влязат фенове на отбора и срещу 100 лири годишно да придобият собственост. Идеята е с този дял да се държат изкъсо бъдещите собственици, които да не допускат грешки. Според Тери абсолютно всички, които са дали оферта, са приели идеята, и то доста добре. Сега спешно трябва да се съберат 250 милиона лири, колкото ще струват 10% от акциите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.