24 Март, 2022 12:27 671 2

Бразилският футбол има нов президент

  • едналдо родригес-
  • футбол-
  • бразилия-
  • федерация-
  • президент

69-годишният Единалдо бе единственият кандидат за поста и получи 137 гласа от 141 възможни

Бразилският футбол има нов президент - 1
Снимка: БГНЕС

Единалдо Родригес бе избран за президент на Бразилската футболна конфедерация с четиригодишен мандат, съобщиха от централата. 69-годишният Единалдо бе единственият кандидат за поста и получи 137 гласа от 141 възможни.

Родригес ще замени Рожерио Кабокло, който беше отстранен от поста, след като бивша служителка го обвини в сексуален тормоз, което той отрича. По-късно други две жени също отправиха обвинения срещу него.

Кабокло беше избран през 2019 година и успя да убеди президента на Бразилия Жаир Болсонаро страната да бъде домакин на Копа Америка миналата година, след като турнирът беше изтеглен от Колумбия и Аржентина на фона на пандемията на коронавирус.

Родригес работи като временен президент на футболната централа на фона на няколко опита на Кабокло и други противници да го свалят.

Ръководството на бразилската футболна федерация е замесено в скандали от години. Предшественикът на Кабокло, Марко Поло Дел Неро, беше отстранен от ФИФА за корупция.
Хосе Мария Марин, друг бивш президент на федерацията, беше осъден на четири години затвор в Съединените щати през август 2018 г. за приемане на подкупи в замяна на медийни и маркетингови права на футболни турнири.

Рикардо Тейшейра, който беше ръководител на футболната организация между 1989 и 2012 година, беше доживотно отстранен от ФИФА за подкуп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Попов

    1 1 Отговор
    Само изметта на Боби къркача няма помръдване

    Коментиран от #2

  • 2 Левски 1914

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Попов":

    И кой да сложим онова ФЪРЧИЛО Митко мързеливия ли?