26 Март, 2022 17:05 1 499 2

Созопол не се даде на Левски в контрола на „Герена”

  • левски-
  • созопол-
  • контрола-
  • 1:1

Като цяло тимът на Станимир Стоилов бе абсолютен господар на терена, но многото пропуски пред противниковата врата лишиха „сините” от категоричен успех

Созопол не се даде на Левски в контрола на „Герена” - 1
Снимка: startphoto.bg

Отборът на Левски надигра втородивизионния Созопол, но не успя да победи втородивизионния тим в контрола, която се игра на стадион „Георги Аспаругов”. Двубоят в столицата завърши при резултат 1:1, а попаденията в мача бяха дело на Билал Бари през първата част и Тома Ушагелов през второто полувреме, предаде Гонг.

Като цяло тимът на Станимир Стоилов бе абсолютен господар на терена, но многото пропуски пред противниковата врата лишиха „сините” от категоричен успех.

Двубоят, който се игра пред близо 1000 зрители, започна в мудно темпо, а първата ситуация пред една от двете врати дойде в 11-ата минута и е на сметката на „сините”. Радослав Цонев намери с добър пас Миланов, който стреля, но топката мина покрай вратата.

В 19-ата минута на срещата, Левски бе много близо до откриването на резултата. „Сините” стигнаха до пряк свободен удар на удобна позиция пред наказателното поле на гостите. С изпълнението му се нагърби Радослав Цонев, който стреля много добре, но за негов лош късмет, топката срещна страничния стълб на вратата. Следващата добра ситуация отново бе на сметката на домакините. Този път Илиян Стефанов реши да обстрелва вратата на Созопол, но и той не успя да намери целта.

Левски продължи да бъде по-активният тим на терена, а следващият пропуск в мача бе дело на Цунами. След центриране ъглов удар, Цунами стреля с крак, но покрай вратата. В 33-ата минута домакините организираха много добра контраатака. Бари намери Уелтън, който също не успя да порази целта.

Левски все пак поведе в 38-ата минута на мача. Този път Уелтън комбинира отлично с Билал Бари, а за нападателя на „сините” не остана нищо друго освен да реализира на празна врата от няколко метра.

Малко след подновяването на играта през второто полувреме, Левски бе много близо до второ попадение. Отново Билал Бари се оказа на добра позиция пред наказателното поле и стреля опасно, но топката профуча покрай гредата. Илиян Стефанов също имаше шанс да обстрелва противниковата врата, но изстрелът му бе отразен от вратаря на тима от Созопол. Бояджиев успя да избие топката, която обаче попадна в Миланов, а халфът на "сините" също не успя да преодолее стража на гостите.

В 55-ата минута Илиян Стефанов имаше поредна възможност да стреля към вратата на Созопол. И този път вратарят на тима от морето се справи подобаващо и изби в ъглов удар.

Малко след един час игра, Яни Николов от състава на Созопол получи втори жълт картон и бе изгонен. След разбирателство между двата щаба обаче, друг футболист се появи на терена и така численото равенство бе запазено.

След направените редица промени в състава на Левски, гостите от Созопол започнаха да гледат по-сериозно към противниковата врата. При една от редките си атаки през втората част, футболистите на старши треньора Маргарит Димов изравниха.

След неразбирателство в отбраната на Левски, Тома Ушагелов направи добър пробив между бранителите на "сините", който завърши с точен удар за 1:1. Голът за гостите дойде седем минути преди края на редовното време.

Веднага след гола на гостите, Левски имаше отлична възможност отново да излезе напред в резултата, но Ивайло Марков не успя да преодолее се разпише останал сам срещу вратаря.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.