Last news in Fakti

24 Март, 2022 09:35 1 402 2

Левски с втори отбор от новия сезон

  • левски-
  • левски 2-
  • трета лига-
  • втори отбор-
  • футбол

Желанието на Левски е било дублиращият им състав да стартира именно във Втора лига, но през следващата кампания няма да има квота за място сред професионалистите

Левски с втори отбор от новия сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Левски ще има втори отбор от новия сезон. "Сините" ще последват примера на елитните Лудогорец, Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948, които вече имат дублиращи тимове, състезаващи се във Втора лига, пише "Мач Телеграф". "Орлите" вече няколко сезона тестват младоците си във втория ешелон, а "канарчетата" и "червените" направиха втори отбори от този сезон.

Желанието на Левски е било дублиращият им състав да стартира именно във Втора лига, но през следващата кампания няма да има квота за място сред професионалистите. Именно заради това Левски II ще стартира в Трета лига. Целта на "сините" е отборът да спечели бързо промоция за Втора лига. Той ще има право на такава, ако завърши на първо място в Югозападната Трета лига. Все още обаче не е ясно дали футболистите, които имат договор с първия отбор, ще могат да играят и при аматьорите. Това ще се уточни допълнително с БФС. Припомняме, че подобни дублиращи отбори се използват навсякъде по света именно, за да може футболисти от основния състав да играят, за да поддържат форма или да я възвърнат след контузия.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов вече е провел разговор по темата с техническия директор на БФС Георги Иванов - Гонзо. Именно Мъри настоява за създаването на Левски II. Според него подобен тим е задължителен за всеки клуб, който иска да се развива.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а па право е

    2 0 Отговор
    отдавна трябваше големите клубове да са задължени да имат втори ,че и трети клубове.
    Ясно е, че не могат да дават шанс на много собствени младежи в първия отбор. Но поне моат да ги обикрават в долнит еешалони. И на 30 някои да запълни дупка в първия отбор, пак е кяр. А и школите ще живнат.

    Коментиран от #2

  • 2 Принуда

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "а па право е":

    Хора разберете го, с принуда не става. БФС опита какви ли не неща и резултат няма. Изборът трябва да е осъзнат и рационален. Като собствениците на отбори не искат да развиват отборите и искат да бъдат битаци за африканска стока, тогава тяхна воля. Да страда и националният отбор, но страдат най-вече те защото винаги ще бъдат девета дупка на кавала. И накрая се оправдават с БФС.