Last news in Fakti

30 Март, 2022 11:17 1 308 2

Бесни фенове нахлуха на терена след провал на Нигерия (ВИДЕО)

  • нигерия-
  • гана-
  • мондиал 2022-
  • световно първенство-
  • футбол-
  • фенове

Фатално за „супер орлите“ се оказа домакинското 1:1 в квалификационен реванш срещу Гана

Бесни фенове нахлуха на терена след провал на Нигерия (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Бесни фенове нахлуха на терена и влязоха в сблъсъци с полицията, след като Нигерия не успя да се класира за участие на световно първенство за първи път от 16 години.

Фатално за „супер орлите“ се оказа домакинското 1:1 в квалификационен реванш срещу Гана (0:0 в първия мач). „Черните звезди“ откриха резултата още в 10-ата минута чрез халфа на Арсенал Томас Партей. В средата на първата част нигерийците изравниха след точно изпълнение на дузпа от защитника Уилям Троост-Еконг.

Домакините не успяха да стигнат до втори гол до края на мача и така Гана се класира за Мондиал 2022. След последния съдийски сигнал на срещата в Абуджа, феновете нахлуха на терена. Те започнаха да рушат резервните скамейки.

Нападната е била и гостуващата агитка на ганайски привърженици, които са били преместени от трибуните на терена. Футболистите на „черните звезди“ са се прибрали по най-бързия начин в съблекалнята под летящи към тях бутилки.

Полицията се е намесила и е влязла в сблъсък с разбеснелите се нигерийски фенове. За да укротят ситуацията, силите на реда са използвали сълзотворен газ.

Както е известно, Нигерия има статута на една от най-големите футболни сили на Африка и често се представя силно при участията си на световни първенства. На мондиалите през 2010 и 2018 г. „супер орлите“ отпадаха в груповата фаза, а през 2014 г. отпаднаха от Франция на осминафиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хектор

    5 0 Отговор
    И защо уважаемите модератори ми премахнаха коментара? Заради това , че без цинизми съм обяснил , че фенството е уродливо явление за неуки хора? Че спорт е едно , а простотия друго?! Естествено , медиите се хранят от простотия , кой съм аз че да я заклеймявам.