Last news in Fakti

31 Март, 2022 10:45 607 0

САЩ, Мексико и Канада подпечатаха визите си за Катар

  • канада-
  • сащ-
  • мексико-
  • коста рика-
  • световно първенство-
  • катар 2022

Единствено Коста Рика ще трябва да премине през баражите

САЩ, Мексико и Канада подпечатаха визите си за Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Квалификациите в зона Северна и Централна Америка официално приключиха и така можем да заявим, че Канада, Мексико и САЩ си подсигуриха участието на Световното първенство в Катар в края на годината.

„Кленовите листа“ инкасираха две загуби в последните си три срещи, но това не им попречи, за да оглавят класирането с оглед факта, че демонстрираха истинска класа в предни позиции.

Мексиканците пък успяха да изпреварят Щатите в последния момент с победата си над Ел Салвадор, докато „янките“ отстъпиха на Коста Рика с 2:0.

Драмата за малко не бе пълна, защото преди няколко дни играчите на САЩ вдигнаха транспарант, с който обявиха, че се класират напред кръг преди края на квалификациите, но при загуба с 4 или повече гола от костариканците можеше да се стигне до обрат на съдбата.

В крайна сметка малката страна ще трябва да премине през бараж срещу Нова Зеландия, за да видим коя от двете държави ще има свои представители на Мондиала.

Панама, Ямайка, Ел Салвадор и Хондурас ще трябва да изчакат следващия квалификационен цикъл, за да се опитат да достигнат до най-големия футболен форум в света.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА