2 Април, 2022 19:10 907 0

Манчестър Сити пречупи Бърнли (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • бърнли-
  • висша лига-
  • футбол

Кевин Де Бройне откри резултата още в 5-а минута. Илкай Гюндоган удвои в 25-а минута

Манчестър Сити пречупи Бърнли (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити успя да пречупи Бърнли с резултат 2:0, с което си върна и първото място в таблицата във Висшата лига. Кевин Де Бройне откри резултата още в 5-а минута. Илкай Гюндоган удвои в 25-а минута. До края на мача гостите изпуснаха още няколко положения, но не стигнаха до ново попадение.

Манчестър Сити пречупи Бърнли (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 3-а минута домакините имаха шанс. След центриране отдясно Вут Вегхорст засече с глава от около 17 метра, но ударът му беше неточен.

Само две минути по-късно обаче "гражданите" наказаха немарливост в защитата на Бърнли. След продължителна атака Де Бройне беше намерен в наказателното поле и с прецизен удар препарира Поуп за 1:0. В 10-а минута Родри пропусна да удвои от около точката на дузпата.

Манчестър Сити пречупи Бърнли (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Доминацията на Сити продължи и в 25-а минута резултатът беше удвоен. След комбинацията по фланга Стърлинг намери Гюндоган, който стреля, а Поуп изпусна топката във вратата си за 2:0. В 41-а минута Стърлинг опита да прехвърли стража на Бърнли, но изпълнението беше неточно.

Манчестър Сити пречупи Бърнли (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Второто полувреме също започна силно за "небесно-сините", като Илкай Гюндоган затрудни Поуп в 50-а минута, но стражът изби в корнер. В 59-а минута Макс Корне беше близо до гол, но в последствие се оказа, че е бил в положение на засада. Минута по-късно Фил Фодън стреля мощно от границата на наказателното поле, но далеч от истината.

Манчестър Сити пречупи Бърнли (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 69-а минута Габриел Жезус засече центриране на Стърлинг от дясно, но не намери целта. В 75-та минута Джей Родригес регистрира първия точен удар за Бърнли в мача, но той се оказа лесна плячка за Едерсон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА