Last news in Fakti

2 Април, 2022 21:52 2 018 1

РБ Лайпциг размаза Борусия в Дортмунд (ВИДЕО)

  • рб лайпциг-
  • борусия дортмунд-
  • бундеслига-
  • футбол

Успехът закрепи "биковете" на четвъртото място в класирането, докато за Дортмунд поражението слага край на надеждите за титла

РБ Лайпциг размаза Борусия в Дортмунд (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

РБ Лайпциг записа категорична победа с 4:1 при гостуването си на Борусия (Дортмунд) в среща от 28-мия кръг на Бундеслигата.

Успехът закрепи "биковете" на четвъртото място в класирането, докато за Дортмунд поражението слага край на надеждите за титла.

РБ Лайпциг размаза Борусия в Дортмунд (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Още до почивката гостите от Лайпциг взеха аванс от два гола за неудоволствие на пълните до краен предел трибуни на "Сигнал Идуна Парк".

Конрад Лаймер откри резултата в 21-вата минута, а десет по-късно отново австриецът вкара за 2:0.

Лаймер добави и асистенция на сметката си в 58-мата минута, когато подаде на Кристофър Нкунку, който покачи на 3:0 в полза на гостите.

РБ Лайпциг размаза Борусия в Дортмунд (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В края на мача двата отбора си размениха по един бърз гол чрез Дониел Мален за Борусия и Дани Олмо за Лайпциг, като испанският национал оформи финалното 4:1.

В класирането лидер е Байерн с 66 точки. Борусия (Дортмунд) е на втора позиция с 57, пред Байер (Леверкузен) с 51 точки и РБ Лайпциг с 48.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    0 1 Отговор
    Дортмунд е Турски анклав.