Last news in Fakti

3 Април, 2022 12:27 2 105 2

Скандален съдия разясни грандиозния гаф с 12-ия играч на Байерн Мюнхен

  • фрайбург-
  • байерн мюнхен-
  • бундеслига-
  • съдия-
  • гаф-
  • феликс цвайер

Ситуацията е от мача между Фрайбург и Байерн, спечелен от баварците с 4:1

Скандален съдия разясни грандиозния гаф с 12-ия играч на Байерн Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС

Германският футболен съдия Феликс Цвайер обясни в ефира на националната телевизия ZDF гафа по време на мача между Фрайбург и Байерн, спечелен от баварците с 4:1.

Както е известно, за броени секунди грандът от Мюнхен беше с 12 играчи на терена, а след това главният съдия Кристиан Дингерт прекъсна двубоя. Самият Цвайер беше ВАР на срещата и коментира причините за грешката и обяви, че не очаква да има последици за Байерн.

"Тук не може да става дума за сравнение с коментирания вече параграф 17, абзац 4 от правилата на Германския футболен съюз. Той касае ситуация, когато в мача участва играч, който не е вписан в протокола. Става дума за футболист от групата за мача, който е бил на терена само някакви секунди. Тази ситуация също е описана в правилника, но няма категорична насока как да се действа", заяви 40-годишният Цвайер, който през 2005 г. беше част от корупционния скандал с рефера Роберт Хойцер.

"Освен това четвъртият съдия беше дал сигнал за нередността по радиоапаратурата, а и играчът на Фрайбург Шлотербек също индикира за проблема. Всичко се случи заради грешно показан номер на играча, който трябва да бъде заменен. Четвъртият съдия направи грешка с табелката при двойната смяна и затова Коман остана на терена, когато в игра влезе Забицер. В такива ситуации четвъртият рефер носи отговорността за коректното извършване на смените и да следи дали играчът е напуснал терена", допълни реферът.

Скандален съдия разясни грандиозния гаф с 12-ия играч на Байерн Мюнхен
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голяма работа

    0 0 Отговор
    Нашите куци коне, всичките да излязат на терена, пак ще ги бият. Дори и с два вратаря!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.