Last news in Fakti

6 Април, 2022 14:14 765 0

Барселона ще направи исторически мач в Австралия

  • барселона-
  • футбол-
  • австралия-
  • контрола-
  • мач

"Блаугранас" ще се изправят срещу сборен отбор на звездите от А-Лигата на Австралия, а срещата ще се проведе на 25 май (сряда) на Олимпийския стадион в Сидни, който е с капацитет за 80 000 души

Барселона ще направи исторически мач в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС

Петкратният европейски шампион Барселона ще направи историческо първо посещение в Австралия през май месец тази година, съобщи каталунският клуб на официалната си страница.

"Блаугранас" ще се изправят срещу сборен отбор на звездите от А-Лигата на Австралия, а срещата ще се проведе на 25 май (сряда) на Олимпийския стадион в Сидни, който е с капацитет за 80 000 души.

Австралия бе една от най-предпочитаните дестинации за клубовете от Западна Европа, като в страната турнета са провеждали отбори като Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул. Началото на пандемията от COVID-19 обаче прекъсна тази традиция в началото на 2020 година и посещението на Барселона ще бъде първото подобно от тогава.

През юли тази година приятелски срещи в Мелбърн ще играят Манчестър Юнайтед и Кристал Палас, но планираното първо дерби на Глазгоу между Селтик и Рейнджърс за Суперкупата на Сидни пропадна, след като феновете на "сините" се оплакаха от далечната дестинация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА