Last news in Fakti

7 Април, 2022 21:30 798 0

Бразилия иска Хосеп Гуардиола за свой национален селекционер

  • хосеп гуардиола-
  • бразилия-
  • тите-
  • манчестър сити

Амбициозната идея е на новото ръководство на местната федерация

Бразилия иска Хосеп Гуардиола за свой национален селекционер - 1
Снимка: БГНЕС

Хосеп Гуардиола ще бъде новият национален селекционер на Бразилия. Или поне това е желанието на новия президент на местната федерация Единалдо Родригес, според Marca.

Испанецът е един от най-високоплатените специалисти във футбола през последните години, но договорът му с Манчестър Сити изтича през лятото на 2023 г., а той сам на няколко пъти намеква, че възнамерява да се насочи към края на своята кариера, но не и преди да е пробвал да постигне успех на национално ниво.

Пеп обаче няма реномето на човек, който умее да работи само с това, което му се предостави, а работата на един селекционер на практика е точно това. През годините той е мениджърът, похарчил най-много пари за трансфери. Сред тях личат имената на Джак Грийлиш (€117,5 млн.), Рубен Диаш (€68 млн.) и Златан Ибрахимович (€69,5 млн.). И все пак Бразилия е страната с най-голям брой футболисти на глава от населението, така че Гуардиола би имал възможност да избира измежду десетки хиляди таланти, играещи по цялото земно кълбо.

Припомняме, че настоящият селекционер на „Селесао“ Тите ще се оттегли от поста си след края на Световното първенство в Катар в края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА