Last news in Fakti

15 Април, 2022 16:11 708 3

Хамилтън отново засвидетелства силната си симпатия към Бразилия

  • люис хамилтън-
  • бразилия-
  • бразилско гражданство

“Чакам си бразилския паспорт”, пошегува се Люис

Хамилтън отново засвидетелства силната си симпатия към Бразилия - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се пошегува, че “чака бразилския си паспорт” и така напомни за инициативата на бразилския депутат Андре Фигуейредо, който преди време предложи британецът да получи бразилско гражданство.

Хамилтън често е обяснявал, че има силна връзка с Бразилия, негов идол е бил легендарният бразилски пилот Айртон Сена, а Люис спечели първата си световна титла през 2008 точно в Бразилия. Години по-късно местните фенове му простиха за поражението на Фелипе Маса и през 2021, след едно от най-силните си състезания в кариерата, Люис се качи на подиума в Сао Пауло с бразилския флаг.

Между състезанията в Австралия и Италия Хамилтън беше на посещение в Бразилия и коментира идеята за това да получи бразилско гражданство, която междувременно се разви. Сега тя е част от предизборната кампания за президент, като на нея залага кандидатът Чиро Гомес.

Първоначалната идея на Фигуейредо е Хамилтън да получи почетно гражданство заради заслугите му към Бразилия.

“Искам да прекарвам повече време в Бразилия - заяви пилотът на Мерцедес. - Тук е прекрасно. Бил съм само в Рио де Жанейро и Сао Пауло, но искам да се върна за Коледа, Нова година или някой друг празник.”

Хамилтън е приятел с футболиста Неймар, както и с трикратния световен шампион по сърф - Габриел Медина.

“Неймар и Габриел ме канят всяка година, но досега не съм имал шанс да дойда. Чакам си бразилския паспорт”, пошегува се Люис.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    БРАВО
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за инфото господин КОВАЧЕВ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.