8 Април, 2022 21:10 1 133 5

Ракетата: Със сигурност не искам да съм брилянтен в един мач и много слаб в следващия

  • рони о'съливан-
  • ракетата-
  • световно първенство по снукър-
  • крусибъл

„Целият сезон е подготовка за Световното първенство”, каза Рони О'Съливан

Ракетата: Със сигурност не искам да съм брилянтен в един мач и много слаб в следващия - 1

Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан направи изказване за Sportal.bg със съдействието на „Евроспорт” и „Дискавъри” за подготовката си преди започващото на 16 април Световно първенство по снукър в легендарния шефилдски театър “Крусибъл”.

О’Съливан е номер 1 в световната ранглиста и този сезон спечели Световната Гран при точно преди Коледа, като по традиция е един от фаворитите за титлата, която би била седма за него и би го изравнила с рекордьора Стивън Хендри.

„Целият сезон е подготовка за Световното първенство. Започваш сезона с желанието да се представиш възможно най-добре във всички турнири, но винаги знаеш, че Шампионатът на Обединеното кралство, „Мастърс” и Световното са най-важните. Ако си спечелил дори един от тези три, значи сезонът ти е бил фантастичен.

Винаги усещаш как се задава „Крусибъл”. Аз винаги играя много съсредоточено от септември до края на януари. Като дойде февруари вече съм изиграл много мачове и съм хвърлил много усилия. Февруари-март е период, в който внимателно подбирам участията си в турнири и си разпределям силите.

По това време е по-важно за мен да изгладя някои тънкости в играта си и да съм готов за Шефилд, защото там най-важно е постоянството. Със сигурност не искам да съм брилянтен в един мач и много слаб в следващия. Целта е да съм възможно най-ефективен за началото на Световното първенство.

Няма проблем да загубя мач преди „Крусибъл” и да не съм натрупал много добри резултати. Важното е да не се чувствам ръждясал около масата. Случвало се е да пристигнеш в Шефилд с три поредни фантастични турнира преди това и да не ти се получи. Отдавна не вярвам, че формата преди Шефилд е много решаваща за представянето на Световното.

Когато става въпрос за Шефилд, трябва да си с нагласата, че ще трябва да се бориш продължително. И да се надяваш боговете на снукъра да са благосклонни към теб”, каза О’Съливан.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пьешу

    6 0 Отговор
    чешит и величие.

    Коментиран от #3

  • 2 U2U2U2

    8 0 Отговор
    Най–добрият!
  • 3 Копипасте

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "пьешу":

    Вярно! Каквото ще да прави оттук нататък е величие! Подобни в снукъра, но не и като тоя невероятен чешит не са много, броим ги на пръстите на едната ръка! Гледах го още преди повече от 25 години - наистина беше Ракета около масата!

    Коментиран от #5

  • 4 За мен

    5 0 Отговор
    Незабравим беше начина по който Мърфи спечели Крусибъл. Такива тежки, дълги и точни удари не бях виждал. А даже не беше и в първите 64. От тогава ми е любимец, макар, че рядко постига оная форма в която беше.
  • 5 пьешу

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Копипасте":

    и аз го гледам горе-долу от това време. тогава хендри беше чудовище. гледал съм рони и на живо, срещам съм го на улицата, имам и автограф.