Last news in Fakti

15 Април, 2022 19:04 2 236 1

Вилньов излезе с анализ за актуалната ситуация във Формула 1

  • жак вилньов-
  • формула 1-
  • ред бул-
  • ферари-
  • макс верстапен-
  • шарл льоклер

“В Италия често ме питат: Ще успеят ли тази година Ферари? - разказа Жак. - Тифозите не искат да повярват, че това е възможно”,каза бившият пилот

Вилньов излезе с анализ за актуалната ситуация във Формула 1 - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Бившият световен шампион Жак Вилньов е сред любимите анализатори на феновете на Формула 1, тъй като канадецът винаги говори прямо, заради което вече му се сърди половината падок, пише Спортал.

Сега Жак коментира развитието на битката в челото на колоната между Ферари и Ред Бул, в която Шарл Леклер взе две победи в първите три старта, а световният шампион Макс Верстапен има едно спечелено състезание.

“В Ред Бул изпитват сериозно разочарование, но това е разбираемо - написа Жак в колонката си за Formule1.nl. - Колата им е бърза, но е трудна за каране. За да спечелят решаващите десети от секундата в борбата с Ферари, на Верстапен и Перес им се налага да карат на ръба на възможностите на колата. Ферари са малко по-бързи, но колата им е по-лесна за каране и за настройване. Дори и когато имат проблеми в рамките на един уикенд пилотите на Ферари пак са в групата на лидерите. Психологически това поставя Ред Бул в трудна ситуация.”

Вилньов коментира и очакванията относно успехите на Ферари в Италия, където след проблемите в последните години тифозите не са особено оптимистично настроени.

“В Италия често ме питат: Ще успеят ли тази година Ферари? - разказа Жак. - Тифозите не искат да повярват, че това е възможно. Всеки си мисли, че в един момент, по една или друга причина тимът ще се провали. Те вече са свикнали с пораженията след годините на Алонсо и Фетел.”

Канадецът обаче иска да окуражи феновете на Скудерията този сезон.

“В действителност, Ферари тази година са много силни, те са новият Мерцедес - образно обясни Вилньов. - Досега те винаги се опитваха да догонят лидера, а сега те са начело. Напрежението на тази позиция е съвсем друго. Оттук нататък всяко едно отпадане на Ред Бул ще им струва много скъпо. Леклер продължава да побеждава и води уверено в шампионата. Но до края на сезона има още много състезания - 20, а за Леклер всичко се развива отлично - съотборникът му постоянно е зад него, а Верстапен загуби много точки.”


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 битка

    4 1 Отговор
    Не отписвайте още и Мерцедес. Още е много рано...