Last news in Fakti

17 Април, 2022 10:57 2 752 2

Босът на Ферари приветства Ауди и Порше във Формула 1

  • матия биното-
  • ферари-
  • формула 1-
  • ауди-
  • порше

Спортът работи усилено, за да стане по-привлекателен за производителите

Босът на Ферари приветства Ауди и Порше във Формула 1 - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Шефът на Ферари Матия Биното каза, че ще се радва да види Ауди и Порше във Формула 1. Германските производители са напът да се присъединят към F1 през 2026 година. Тогава правилата за двигателите ще бъдат значително променени.

В момента спортът работи усилено, за да стане по-привлекателен за производителите.

Една от идеите на F1 e ограничаване нa сложността на настоящите хибридни двигателни системи. Целта е те да бъдат направени по-рентабилни, включително чрез премахване на мотор генератора за топлина MGU-H.

Изглежда, че Порше и Ауди най-накрая ще се присъединят към световния шампионат.

Наскоро ръководството на Фолксваген Груп гласува в подкрепа на този ход на среща във Волфсбург. Въпреки това някои подробности относно влизането във F1 все още не са уточнени.

Биното подкрепи инициативата от страна на колегите си и шефове на отбори - Кристиан Хорнер и Тото Волф.

„Много сме щастливи, че Порше и Ауди искат да се присъединят към F1. Това е чудесно за спорта, за Формула 1. Освен това ние ще радваме да се състезаваме срещу такива марки. Като цяло смятам, че това е добра новина, от която трябва да сме много доволни,“ каза Биното.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тролейбус F1

    5 5 Отговор
    Имам информация, че и Лада ще се присъединят към F1

    Коментиран от #2

  • 2 Sieg

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тролейбус F1":

    Marussia си бе руски отбор във ф1. Да , двигателят не беше руски , но ако смяташ ,че двигателите са някаква огромна тайна се лъжеш. Има цели скици с подробности в интернет. Просто ще се хвърлят доста средства за да хванат тънкостите. По евтино е да платят на cosworth , но файда нямаше с тях де. Двитателите cosworth последните години във ф1 , когато участваха, бяха по зле и от тези на Лада-та. 😃