Last news in Fakti

16 Април, 2022 20:40 2 108 3

"Палачът на Гришо" научи съперника си за финала в Монте Карло

  • стефанос циципас-
  • монте карло-
  • алехандро фокина-
  • финал

Финалът ще е между южняшки натури

"Палачът на Гришо" научи съперника си за финала в Монте Карло - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

Стефанос Циципас продължи да създава магия на елитния тенис турнир на червени кортове от сериите Мастърс в Монте Карло, след като се справи с 2-ия поставен Александър Зверев на полуфиналите и е на една победа от успешна защита на титлата си от 2021-а година.

Номер 5 в света се наложи с 6:4, 6:2, след като демонстрира невероятен характер и твърдост в решаващите моменти. В мача за титлата негов съперник ще бъде Алехандро Давидович Фокина (Испания), който по-рано днес спря похода на Григор Димитров (България).

Циципас капарира шоуто във френския курорт на Ривиерата още снощи, след като направи невероятен обрат срещу Диего Шварцман (Аржентина) в трисетов трилър. Циципас приключи малко преди полунощ, след като в последния сет изоставаше с 0:4, но победи с 6:4. А днес се справи с германеца Зверев за 75 минути, след като още в началния сет показа удивителна лекота и изпращаше Зверев към крайните линии.

Германецът се бори дълго, за да компенсира двата пробива, които допусна, но в крайна сметка Циципас приключи първия сет в 10и-я гейм. Във втория гейм ситуацията беше сходна, гъркът проби отново два пъти, за да си гарантира своя четвърти финал на Мастърс 1000.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кжйлкхйшк!л

    3 3 Отговор
    Полуфиналисти: Циципас, Зверев, Давидович - все руски корени плюс Гришо Османов.
    Нетроля.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БОСТАНДЖИЙСКА

    3 3 Отговор
    Какъв "ПАЛАЧ" бе Павка ...Повече му прилича да го наречеш "БЕРАЧ" ...отнесе го ,като гладен сиганин каунь от необран бостан :)))