Last news in Fakti

4 Април, 2022 12:24 1 839 4

Audi с оферта от 650 милиона евро за McLaren

  • audi-
  • формула 1-
  • mclaren-
  • volkswagen group-
  • спорт

В същото време стана ясно, че на 24 март McLaren и BMW са подписали предварително съглашение за съвместна разработка на спортни електромобили

Audi с оферта от 650 милиона евро за McLaren - 1
Снимка: БГНЕС

В Audi не са се отказали от това да установят контрол над тима от Формула 1 McLaren, което пък предвещава положително решение на шефовете на Volkswagen Group относно влизането на гиганта в световния шампионат.

Наскоро агенция Reuters съобщи, че от Audi са предложили 500 милиона евро за основния дял в тима, ръководен от Зак Браун, а сега офертата е подобрена на 650 милиона евро. Информацията е на германското издание Automobilwoche, цитирано от агенция Bloomberg.

Според източници на вестника сделката може да бъде подписана още днес, след което да бъде одобрена от борда на директорите на автомобилния гигант, който се събира тази седмица.

Целта на тази инвестиция е тимът във Формула 1, а ако тя е успешна, ще има нова, която вече ще осигури на Audi дял и в компанията за производство на серийни автомобили.

В същото време стана ясно, че на 24 март McLaren и BMW са подписали предварително съглашение за съвместна разработка на спортни електромобили. То все още не е потвърдено официално, но ако Audi успее да реализира инвестициите си, то съюзът с BMW ще бъде развален.

Също така, според източници от Volkswagen Group, компанията паралелно преговаря и с Red Bull, за да доставя двигатели на тима, но с марката на Porsche.

Тези планове ще се реализират ако компанията реши да влезе във Формула 1 от сезон 2026, когато ще влязат в сила новите технически правила.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    3 0 Отговор
    Те си направиха бранда покрай формула 1 сега е времето да се отърват от ненужния товар...
  • 2 Aлфа Bълкът

    3 5 Отговор
    Леле само с германски каруци ще се напълни Ф1!
  • 3 фон4о

    2 0 Отговор
    Ееее айде да не пипате McLaren... Купети си HAAS например.. И без това на никой няма да липсват.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.